ping pong

Uspeh niških streličara na takmičenju na Kipru

Uspeh niških streličara na takmičenju na Kipru

Proteklog vikenda takmičari Streličarskog kluba Niš boravili su na Kipru gde su učestvovali na 6. Afrodita kupu u organizaciji streličarske federacije Kipra koja ujedno obeležava i svoj 50. jubilej.

 

Na turniru je učestvovalo preko 100 takmičara iz Grčke, Izraela, Italije, Rumunije, Gruzije, Srbije i naravno zemlje domaćina. Niški klub je dao reprezentaciji 3 takmičara koji su kući doneli 3 individualne medalje, jednu ekipnu medalju i jedan državni rekord.

Ognjen Nedeljković koji se takmiči u konkurenciji seniora kompaund lukom je zauzeo drugo mesto u finalnom plasmanu. Ognjen je i u kvalifikacijama bio drugi pa je svojim dobrim gađanjem uspeo da dođe do finala gde je na žalost izgubio od kolege iz Grčke (Dimitrios Konstantinos).

 

 

U konkurenciji juniora u disciplini olimpijski luk nastupili su Mihajlo Stefanović i Marko Vulić. Njih dvojica važe za najperspektivnije streličare naše reprezentacije i svakako nisu razočarali svojim učinkom. Vulić je kvalifikacije završio na drugom mestu dok je Stefanović bio četvrti. Kroz eliminacioni deo Vulić je ostao na svom kvalifikacionom učinku i stigao do finala gde je na žalost takmičar iz Rumunije (Timpou Mario-Denis) bio bolji. Stefanović sa druge strane je stigao do meča za bronzu, koju je i osvojio pobedivši takmičara sa Kipra (Leonida Leonidas).

Pored individualnih uspeha, Vulić je kao najbolje plasirani junior naše zemlje učestvovao u mešovitoj ekipi sa Anjom Brkić iz Beograda, i zajedno su uspeli da osvoje prvo mesto ujedno postavivši i novi državni rekord u ovoj konkurenciji koji sada iznosi 1234 krugova.

“Ovo je zaista veoma lep uspeh naših takmičara i ujedno odličan kraj sezone na otvorenom. Veliki je uspeh kada neki klub da čak trojicu svojih takmičara za nacionalni tim, a mi ne možemo biti nezadovoljni kada uzmemo u obzir da su se sva trojica vratili sa medaljama. Dva srebra, bronza, i ekipno zlato sa državnim rekordom je zaista ogroman uspeh i klub je ponosan učinkom svojih takmičara koji još jednom potvrđuju da su svi njihovi uspesi stečeni i zasluženi velikim radom. Ovo nas obavezuje da u narednom periodu postavimo još više ciljeve i radimo još bolje.”-ističu u SK Niš.

 

 

 


 


Povezane vesti

Konstantinovi pioniri i kadeti pobednici međunarodnog turnira u Nišu (VIDEO)

Omladinski košarkaški klub Konstantin bio je od 23. do 25. avgusta izuzetno zanimljivog turnira u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji. U

Zlatni delfini dočekuju Australiju na bazenu Čair

U okviru priprema za predstojeći finalni turnir Svetske lige i Svetsko prvenstvo, vaterpolo reprezentacija Srbije odigraće prijateljski meč sa selekcijom

Naisa uspešna na startu sezone

Rukometašice Naise novu prvenstvenu sezonu otvorile su pobedom u gostima nad ekipom Mladosti 28-22 (13-9). Ekipa iz Niša tokom celog

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.