Spektakl na Čairu, Srbija dočekuje Hrvatsku

Spektakl na Čairu, Srbija dočekuje Hrvatsku

Zlatni delfini ponovo će zaigrati pred niškom publikom. U trećem kolu Evropkupa Srbija će na Čairu dočekati Hrvatsku i sa pravom se očekuje spektakl.

I pored toga što su i jedan i drugi tim obezbedili učešće u završni deo takmičenja, susret ovakvih rivala uvek će imati epitet derbija.

Izuzetan je značaj ne zbog rezultata vec će biti vatreno jer u poslednje četiri godine razna finala i polufinala smo odigrali. Imam sastav od 15 igrača a odrediću pred utakmicu 13. Biće izuzetna utakmica. Obe selekcije su željne igranja kao nacionalnih selekcija. Nišlije  na bazenu i Srbija će moći da uživaju u predstavi. Ruminija je autsajder i ovo je borba za prvo mesto. Nije ono toliko bitno, zna se da u četvrtfinalu idemo sa grupom u kojoj su Grci i Španci. Ovo je uvod u Svetsku ligu koja je bitna zbog vize za Igre i svaka ekipa će već tada pokušati da je ostvari.  Naša strategija je da igramo širom Srbije i svuda su bazeni bili ispunjeni do poslednjeg mesta. Očekujem da tako bude i u Nišu i da atmosfera bude sjajna. Hrvatska je svetski prvak i to dovoljno govori o njihovoj snazi, kaže selektor Srbije Dejan Savić, a prenosi sajt saveza.

Niš je više puta bio domaćin našim zlatnim delfinima, a pobede nikada nisu izostajale. Susret na Čairu biće repriza polufinala Evropskog prvenstva u Barseloni

Spektakl je u najavi. Nišlije su to i zaslužili, jer su toliko puta bili sjajni domaćini na našim utakmicama i stvaralu su najbolju atniosferu. Pozivam ih da prisistvuju nečemu sto nisu do sada imali priliku da gledaju. Najjači su sastavi u oba tima i biće zanimljivo. Pravi je trneutak za proveru forme,  da vidimo koliko smo ukomponovani jer nismo svi na istom nivou. ali znamo kako se igra za reprezentaciju. Imamo odlične odnose sa Hrvatima do ulaska u bazen. Razumemo se, družimo van igre. Ali kada se igra ne štedimo se i zato ponavljam biće spektakl, istakao je kapiten FIlip Filipović.

Utakmica na bazenu Čair biće odigrana u sredu od 17:30h.

Srbija u najjačem sastavu, Hrvatsku muče povrede

Selektor Srbije računa na najjači sastav.

Na Savićevom spisku nalaze se: Gojko Pjetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović, Radomir Drašović i Strahinja Rašović.

Sa druge strane Ivica Tucak je takođe planirao da u Niš dovede najbolje. Ipak u tome su ga sprečile povrede. Golaman Marko Bijač je polomio prst na treningu, dok je Ivan Buljubašić rovit i zbog toga neće igrati. Njih će zameniti Mate Anić i Marino Čagalj.

Na spisku selektora Hrvatske nalaze se: Ivan Marcelić, Mate Anić, Luka Lončar, Josip Vrlić, Andro Bušlje, Marko Macan, Marino Čagalj, Ćavi Garsija, Maro Joković, Lovre Miloš, Anđelo Šetka, Loren Fatović i Ante Vukičević.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.