Sjajan nastup niške AKL na međunarodnom “Amater kupu” u Kranju (VIDEO)

Sjajan nastup niške AKL na međunarodnom “Amater kupu” u Kranju (VIDEO)

Slovenački Kranj je 17. i 18. maja bio domaćin “Amater kupa”, međunarodnog takmičenja u kome su učestvovale selekcije amaterskih košarkaških liga iz regiona. Ovoj prelepoj manifestaciji koja na najbolji način afirmiše sport, posebno košarku, ali i druženje i promociju pravih vrednosti, prisustvovala je i ekipa Amaterske košarkaške lige Niša. Članovi AKL su u proteklom periodu mnogo učinili za promociju amaterske košarke u Srbiji, ali i u regionu i jedni su od inicijatora ideje druženja i takmičenja sa ekipama iz inostranih zemalja. Prošle sezona je “Amater kup” na izuzetan način organizovano u Nišu, a Nišlije su sada imale priliku da budu gosti jednog i to takmičarski vrlo zapaženi.

Na turniru su učestvovale četiri selekcije. Pored Nišlija bila je tu selekcija pobednika crnogorske Biznis lige, zatim pobednička ekipa beogradske amaterske “Corn lige” i domaća selekcija, odabrani tim “K40” lige iz Kranja. Niški tim je u izuzetnoj konkurenciji zauzueo drugo mesto. Prvog dana turnira Nišlije su nakon velike borbe poražene od ekipe iz Crne Gore, naporan put je ostavio svoj danak plaćen u loše odigranoj prvoj četvrtini, ali su članovi AKL u nastavku meča pokazali kvalitet, dolazili nadomak preokreta, međutim, prekaljena i iskusna crnogorska ekipa je sačuvala prednost. Nakon kratke pauze usledio je meč protiv domaće ekipe iz Slovenije koju su Nišlije sigurnom igrom dobile. Drugog dana turnira, u direktnoj borbi za drugo mesto, istovremeno i reprizi finala od prošle godine, niški tim je savladao najbolju ekipu beogradske “Corn lige” i pokazao da poseduje zavidan kvalitet i na regionalnom nivou.

Pobednik turnira, sasvim zasluženo, bila je crnogorska ekipa sastavljena od bivših renomiranih košarkaša.

Organizacija turnira protekla je u najboljem redu, Slovenci su u skladu sa svojim navikama ugostili timove iz regiona i omogućili dobre uslove za takmičenje.

Neočekivani problemi snašli su organizatore turnira pred njegov sam početak jer su dolazak u Sloveniju otkazale odabrane ekipe iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali je uprkos njihovom odsustvu kvalitet takmičenja bio na visokom nivou. Nakon prvog takmičarskog dana održan je i sastanak menadžmenta svih učesnika i najavljeni su veoma zanimljivi planovi za budućnost.

Amaterska košarkaška liga Niša je još jednom opravdala renome. Odabrana ekipa je više nego dostojanstveno predstavljala svoj grad u inostranstvu. Uz to, na sportskom planu postigla je odličan rezultat. Amaterski sport samo uz ovakvu ozbiljnost u organizaciji ima svetlu budućnost koju treba podržati i u nju ulagati.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.