Održan 17. Eurobalkan Kup u organizaciji Ski kluba Niš

Održan 17. Eurobalkan Kup u organizaciji Ski kluba Niš

Ski klub Niš uspešno je organizovao 17. Eurobalkan kup na stazi “Crna Duboka” na Kopaoniku.  Takmičari iz različitih delova sveta dva dana nadmetali su se u disciplinama slalom i veleslalom.

Gotovo idealni vremski uslovi za ovo doba godine, omogućili su dobre trke na stazi dugoj 1421 metar. Takmičari su kretali sa 1973 metra nadmorske visine dok je cilj bio na 1600.

Raspodela medalja u obe kategorije, u konkurenciji dama, bila je ista. Zlato je pripalo hrvatskoj takmičarki Andrei Komšić, srebro našoj Neveni Ignjatović, dok je bronzana bila Nika Tomšić iz Slovenije.  U trkama su učestvovale i takmičarke iz Ski kluba Niš – Marta Dinić, Petra Veljković, Dunja Radivojević, Natalija Pešić i Milica Maksimović, koje su ostvarile dobre rezultate i pokazale da su pred njima blistave karijere.

U muškoj konkurenciji situacija je bila nešto drugačija. U slalomu zlato je pripalo Emiru Lokmiću iz Bosne i Hercegovine, srebro srpskom takmičaru Strahinji Stanišiću, a bronza Mađaru Martonu Kekesiju. Italijan Simone Galina bio je prvi u veleslalomu, sledili su ga Marko Šljivć iz Bosne i Hercegovine i Jan Sanitrar iz Slovačke.

Ovogodišnji Euronbalkan kup okupio je 66 takmičara iz 17 zemalja. Na Kopaoniku su se nadmetali skijaši iz Italije, Grčke, Makedonije, Češke, Hrvatske, Tursku, Slovačka, Rumunije, Argentine, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Amerike, Mađarske, sa Kipra i Tajlanda.

Euro-balkan kup iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara, a značajan je na njemu učesnici skupljalju bodove za svetsku rang listu.


Povezane vesti

Humane Nišlije kupovale dresove za pomoć Aci (VIDEO)

Aukcija dresova i sportskih rekvizita koju su organizovali članovi Sekcije sportskih novinara Niša kako bi pomogli prikupljanju sredstava za lečenje

Strelci “Trapa 018” najbolji na Konstantin kupu (VIDEO)

  Streljački klub „Trap 018“ iz Niša organizovao je još jedno uspešno takmičenje. Na strelištu u Čamurliji održan je Konstantin

Atletičarke “Niškog maratona” uspešno otvorile sezonu

Proteklog vikenda održano je prvo atletsko talmičenje ove godine. U dvorani Akademija okupilo se više od 400 pionira i juniora

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.