“Nišopen 2019” otvara vrata najboljim svetskim majstorima goa

“Nišopen 2019” otvara vrata najboljim svetskim majstorima goa

Međunarodni turnir u gou “Nišopen 2019”održava u periodu 29 – 31. Mart 2019. u Hotelu Vidikovac u Nišu, a kategorisan je kao turnir nivoa C  u okviru Grand Prix sistema Evropske Go Federacije (EGF).

Na turniru se očekuje učešće više od 100 igrača u svim kategorijama i uzrastima iz dvadesetak zemalja Evrope. Očekuju se gosti iz oko 20 zemalja, od Finske i Francuske do Turske, Kine i Južne Koreje. Na listi su i igrači iz Republike srpske, Hrvatske i Slovenije. Najviše učesnika se očekuje iz Mađarske, Slovačke, Rumunije i Turske

Dosadašnji pozitivni efekti organizovanja turnira “Nišopen 2019” ukazuju na visoki rejting i popularnost koje ovo međunarodno takmičenje ima u Evropi. Niš je prepoznat u Evropskoj Go Federaciji (EGF) kao najveći centar Zapadnog Balkana za razvoj masovnog i kvalitetnog goa, što se potvrđuje velikim brojem igrača goa i plejadom mladih početnika koji se razvijaju u školi goa „Igraj Go – Razvijaj vijuge“, koji se realizuje u saradnji sa Cenrom za promociju nauke Republike Srbije iz Beograda.

Prepoznajući značaj goa za intelektualni razvoj dece i omladine, Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja uključio je go na listu preporučenih vannastavnih aktivnosti u školama i domovima učenika Srbije u 2019.

Takmičenje je kvalifikacioni turnir na kojem se plasman igrača boduje za učešće na finalnom Grand Prix takmičenju Evrope u gou, a i Niš će imati isvoje predstavnike u borbi za visok plasman. To su Dušan i Nikola Mitić (majstori goa 7.Dan) koji su visoko rangirani u Evropi i bore se za dobijanje statusa evropskih profesionalaca u ovoj igri.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.