ping pong

Nišlije osvajaju medalje i u brazilskoj džiju džici

Nišlije osvajaju medalje i u brazilskoj džiju džici

Od prošle godine mladima u Nišu na raspolaganju je još jedan sport – brazilska džiu džica. Ovaj sport mogu upoznati i trenirati u Klubu za brazilsku džiju džicu i grepling “Fort Jiu Jitsu” . Klub je nastao sa ciljem da ovaj sport približi mladima i da se kroz borilačke veštine razviju zdrave navike i sportski duh.

 

Brazilska džiju džica je jako mlad borilački sport, koji je u usponu u svetu i kod nas, a pored toga pokazao se i kao jedna od najefikasnijih borilačkih veština. Svoju popularnost najvise duguje MMA sportu (mixed martial arts) gde je brazilska džiju džica neizostavni deo. Borci u ovom sportu se oslanjaju na vrhunsku tehniku i efikasnost sa ciljem potpune kontrole protivnika preko poluga, gušenja i pravilnog pozicioniranja u borbi. U brazilskoj džiju džici cilj je savladati protivnika korišćenjem tehnika i pozicija gde manji covek ima prednost u odnosu na velikog, u sportu nema udaraca tako da je jako zahvalan za pocetnike i rekreativce.

 

 

Proteklog vikenda “Fort Jiu Jitsu”  učestvovao je na velikom takmičenju u brazilskoj džiu džici “Belgrade Masters”. Iako im je ovo jedno od prvih takmičenja uspeli su da sa sedam takmičara u Niš donesu šest medalja – dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane.

 

Zlato su osvojili Miloš Milosavljević (-82kg ljubičasti pojas) i Uroš Stefanović (-70kg ljubičasti pojas), s tim što je Miloš Milosavljević i u apsolutnoj kategoriji stigao do bronze.

 

Srebrom su se okitili Ivan Veljić (-82kg plavi pojas) i Uroš Jovanović (-70kg plavi pojas), dok je još jednu bronzu za nišlije osvojio Aleksa Ralević (-56 kg) u kategoriji dečaka do 15 godina.

 

 

Dva takmičara koji nisu uspeli da osvoje medalje su Teodor Hafner i Dimitrije Mirković, oni su u prvoj rundi izgubili od osvajača kategorija.

 

Ovo je za naš klub jako dobar rezultat obzirom da nismo nastupili u punom broju, a medalje su osvojene u veoma jakoj konkurenciji i naši takmičari su uspeli da se nose sa nekim od najboljih boraca u regionu. Nadamo se jos većim uspesima na narednim takmičenjima koja nas očekuju. – poručuju iz kluba “Fort Jiu Jitsu”


Povezane vesti

Sjajna sezona fudbalerki Radničkog u razvojnoj ligi (VIDEO)

Fudbalerke Ženskog fudbalskog kluba „Radnički 2012“ iz Niša ponovo su pobednice regionalne Razvojne lige za devojčice. ŽFK Radnički iz Niša

Želja lako izašao na kraj sa Partizanom (VIDEO)

Rukometaši Železničara su u sedmom kolu ARKUS lige savladali ekipu Partizan u Čairu rezultatom 36:27 (17:13). Od početka meča niški

Takmičari Kinezisa i dalje u vrhu srpskog džudoa

U Beogradu u voždovačkim Šumicama, na Prvenstvu Srbije za seniore u skladu sa svim propisanim merama u borbi protiv pandemije

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.