Nišlije najbolje u državi u disciplini olimpijski luk

Nišlije najbolje u državi u disciplini olimpijski luk

Proteklog vikenda u Pančevu je održano Državno prvenstvo Srbije u streličarstvu, učestvovalo je oko 80 takmičara iz 14 klubova. Streličarski klub Niš je ove godine nastupio sa 3 takmičara u konkurenciji olimpijski luk seniori.

U ekipnoj konkurenciji niški klub se ove godine vratio na najviše postolje i osvojio titulu ekipnog državnog prvaka Srbije, ispred ekipa domaćina SK Pančevo i Velosa iz Novog Sada.

I u pojedinačnoj konkurenciji nije izostala medalja jer je Nikola Stefanović u finalnom meču savladao Velimirovića iz Novog Sada (SK Velos) sa 6:4 u setovima i tako osvojio prvo mesto. I Nikola Prodanović se borio za bronzanu medalju ali je u odlučujućem meču izgubio sa 4:6 od Redža iz SK Košutnjak. Treći član ekipe Niša Čedomir Marković u finalnom poretku zauzeo je 6. mesto.

U niškom klubu nakon velikog uspeham ističu da su veoma zadovoljni postignutim uspesima i čitavom sezonom na otvorenom.  “Naši takmičari su se ponovo plasirali među prvih 8 u državi. Ponovo smo dvostruki prvaci, i individualno i ekipno. Imali smo dobru šansu da uzmemo i bronzu ali to je sport i iz takvih neuspeha učimo i stremimo ka tome da budemo još bolji” – ističu u klubu.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.