Niški košarkaši u kolicima na prvom turniru Balkanske lige u Bijeljini (VIDEO)

Niški košarkaši u kolicima na prvom turniru Balkanske lige u Bijeljini (VIDEO)

Predstojećeg vikenda počinje Balkanska liga u košarci u kolicima (eng. Balkan Wheelchair Basketball League, skr. BWBL). Ligu čine ekipe iz četiri države: Bosne i Hercegovine (KKK Bijeljina – Bijeljina), Bugarske (BKHU Levski – Sofija), Crne Gore (KK OSI Paramont – Podgorica) i Srbije (KKK Nais – Niš). Na prvom turniru u Bijeljini KKK Nais – Niš će igrati utakmice sa KK Paramont – Podgorica i BKHU Levski iz Sofije.

 

BWBL se igra po trokružnom Borgovom modelu, gde svaki tim se sastaje sa drugim po tri puta. Igra se devet kola, a onaj ko ima najviše bodova je šampion BWBL. Odigraće se četiri turnira, gde je svaka ekipa po jednom domaćin. Prvi ovosezonski turnir koji se igra u okviru BWBL je u Bijeljini 22.10. – 24.10.2021. godine. Igraće se prva dva kola, odn. četiri utakmice. Taj inauguralni turnir BWBL biće i deo obeležavanja 20 godina od osnivanja KKK Bijeljina – Bijeljina, a pokrovitelj je Grad Bijeljina. Sledi drugi turnir u Podgorici 12.11. – 14.11.2021. godine. Na proleće, domaćinstvo trećeg turnira ima KKK Nais – Niš u martu, a poslednji četvrti BKHU Levski – Sofija.

 

BWBL ima sedište u Sofiji, predsednik lige je dr Vladimir Iskrov (Niš), izvršni komesar prof. dr Marko Aleksandrović (Niš), a komesar za suđenje je prof. Igor Đorđević (Niš).

 

 

 

 


Povezane vesti

Konstantin i Marinos u odabranom društvu

Na svečanom događaju na beogradskom Trgu republike u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije održana je promocija Roda Juniorske lige Srbije, Triglav

Niški bokseri nastavili da pobeđuju za druge gradove

Bokser “Viteza” Miloš Janković (-81 kg), bio je ubedljiv u 2. kolu Super lige Srbije, gde je predstavljao BK “Sombor”,

Konstantin bolji od Napretka i u Kupu (VIDEO)

Košarkaši Konstantina, između dva bitna prvenstvena meča, odigrali su Kup utakmicu sa starim znancima, ekipom Napretka iz Aleksinca. Viđena je

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.