Naisa promoviše rukomet u školama (VIDEO)

Naisa promoviše rukomet u školama (VIDEO)

Ženski rukometni klub Naisa iz Niša bio je izuzetno aktivan proteklih dana. U okviru Dečje nedelje, u osnovnim školama „Kralj petar I“ i „dr Zoran Đinđić“ u Nišu organizovana je promocija rukometnog sporta. Mnoga dečica su na ovaj način imala prvi dodir sa rukometom.

Problem sa kojim se društvo u Srbiji susreće jeste neaktivnost dece, pa su ovakve promocije itekako korisne da se utiče na mališane kako bi se na neki način našli u sistemu sporta.

Akciju koja je organizovana  sa nastavnicima i učiteljima pojedinih niških škola predvodi Tanja Kostić, dugogodišnji trener mladjih kategorija ŽRK Naise.

Ono što je jako bitno jeste da se deca već u predškolskom i mladjem školskom uzrastu pronadju u nekom od bazičnih sportova.

Za rukomet, ali i druge ekipne sportove koji su izuzetno zahtevni jako je bitno da sportisti-početnici imaju iza sebe stečene navike po pitanju treninga, ali i da oni predstavljaju normalan nastavak sportke karijere.

Čuvena Naisina škola rukometa stoga kreće u susret deci, za dobrobit, pre svega dece, ali i svih ostalih.

A da bi se deca usmerila na rukomet najbolji promoteri jesu ostvarene igračice. U školi dr Zoran Đindjić u Nišu, mališani su imali priliku da upoznaju prvotimke Naise Simonu Stojanovsku, Jovanu Veljković i Katarinu Radović.

Naisa prvi korak jeste napravila. Uz podršku učitelja i nastavnika, ali i roditelja, ovakva akcija osudjena je na – uspeh. Deca, učitelji, nastavnici i direktori osnovnih škola „Kralj petar I“ i „dr Zoran Đinđić“ zaslužuju čistu peticu!

Akcija Ženskog rukometnog kluba Naisa, jednog od najvažnijih niških sportskih brendova biće nastavljena. U planu je da se rukomet predstavi stotinama dece, a iz toga, kako iskustvo govori, izrodiće se i nove igračice koje će pronositi slavu Naise i Niša, ali će imati priliku, što je još važnije –  da postanu pravi ljudi!


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.