Na stazi u Segedinu – četiri medalje za niške rolerašice

Na stazi u Segedinu – četiri medalje za niške rolerašice

 

 

Da je Niš centar roler sporta u Srbiji dokazale su rolerašice Sportskog kluba „Extreme“, ostvarivši sjajne rezultate na trci Istočno-evropskog kupa u Mađarskoj.

Na međunarodnom takmičenju u brzinskoj vožnji rolera, održanom 7. i 8. maja u Segedinu, među 200 učesnika iz Mađarske, Češke, Slovačke, Austrije i Rumunije natupilo je i osam devojčica iz Niša koje su, svaka u svojoj konkurenciji, izborile odlične plasmane, a kući su donele i 4 odličja (2 zlata, srebro i bronzu).

 

Marta Branković (10 godina)

 

Apsolutnu dominaciju na stazi, u profesionalnoj kategoriji juniorki do 10 godina, pobedom u svim kvalifikacionim i finalnim trkama na 300, 1000, 1500 i 2000 metara, pokazala je Marta Branković. Ona je bila bolja od čak 16 rolerašica koje su vozile u njenoj kategoriji i na kraju napornog dvodnevnog nadmetanja, zasluženo ponela zlatnu medalju. U istoj kategoriji svoj prvi nastup među profesionalcima zabeležila je i Lola Ignjatović, koja je odličnima vožnjama na dužim distancama izborila visoko 7 mesto.

 

Nera Đoković (8 godina)

 

Veliki uspeh ostvarila je i osmogodišnja Nera Đoković, koja je kao debitant na međunarodnoj sceni i u profi konkurenciji, takođe ponela zlato. Ubedljivim vožnjama i pobedama u sve tri trke u svojoj kategoriji iznenadila je sve na roler stazi u Segedinu. Njenoj klupskoj drugarici Tari Todorović za malo je izmakla medalja jer je završila na četvrtoj poziciji u istoj kategoriji.

 

I najiskusnijoj niškoj takmičarki Mitri Branković medelja je izmakla za malo, za neverovatan hiljaditi deo sekunde. Među 27 rolerašica u kategoriji profesionalnih kadetkinja, Mitra je vozila hrabro u vrlo gruboj konkurenciji mađarskih takmičarki, i pored sjajnih trka na neverovatan način ostala je bez pobedničkog postolja.

 

 

Devetogodišnja Jana Janković je, u fitnes kategoriji devojčica do 10 godina, osvojila srebrnu medalju, dok je u konkurenciji kadetkinja treće mesto pripalo Marti Ilić.

 

Bez plasmana je ostala malena Marta Janković, koja je tek od nedavno član takmičarskog kluba „Extreme“.

 

U niškom klubu zadovoljni su svojim nastupom u Segedinu, tim pre što naše takmičarke, za razliku od vršnjakinja iz Mađarske i drugih zemalja, umesto na profesionalnoj stazi i dalje treniraju na parkinzima. To ih, međutim neće sprečiti da već od ove nedelje nastave sa pripremama za predstojeća domaća i međunarodna takmičenja.

 


Povezane vesti

“3×3” memorijal “Ivan Ica Jovanović” za vikend u Nišu

Regionalni košarkaški savez “Istočna Srbija” tradicionalno, osmi put, organizuje “3×3” turnir u sistemu Košarkaškog saveza Srbije. Turnir A kategorije u

Tenis jedan od sportova koji se prvi vraća takmičenju. Niš uskoro domaćin profesionalcima (VIDEO)

Niš će biti u prilici da ponovo na delu vidi najbolje srpske tenisere. U Teniskoj akademiji Živković potvrđuju najavu da

Poznati niški kik bokser Nikola Dimkovski sprema se za profi meč u Abu Dabiu (VIDEO)

Nikola se, pre 6 meseci, reaktivirao i vratio u profesionalni ring u meču sa Adnanom Redžovićem u Mostaru. Od tada

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.