ping pong

Košarkaški klub Pirot ove godine slavi 70 godina postojanja (VIDEO)

Košarkaški klub Pirot ove godine slavi 70 godina postojanja (VIDEO)

 

Gradska slava Pirota je Velika Gospojina i obeležava se 28. avgusta svake godine. A, 28. avgust je izuzetno značajan u pirotskoj istoriji i što se sporta tiče. Tog datuma 1952. godine odigrana je prva zvanična košarkaška utakmica u Pirotu, između domaće ekipe i gostiju iz Dimitrovgrada. Od tada je prošlo 70 godina, a pirotskom košarkom u godini jubileja građani ovog grada mogu samo da se ponose.

 

Da je neko košarkaške pionire tih pedesetih godina prošlog veka pitao gde će pirotska košarka biti danas, teško bi neko smeo da daje optimistične izjave koje odgovaraju činjeničnom stanju danas. Trenutna situacija je takva da je selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Kari Pešić, najpoznatiji Piroćanac na svetu. Njegov pomoćnik i i član stručnog štaba je još jedan vrhunski pirotski trener, Oliver Kostić. Basketaši Pirota su jedna od najcenjenijih evropskih ekipa. Na kraju, Košarkaški klub Pirot važi za jedan od najorganizovanijih i najstabilnijih klubova u zemlji, a nalazi se nadomak najvišeg košarkaškog ranga u Srbiji. Prethodnu sezonu je sa izuzetno mladim i talentovanim sastavom završio u vrhu Druge lige, što im pred početak takmičenja niko nije predviđao.

 

Pored mlade seniorske ekipe, ponos košarkaškog kluba je veliki broj dece koji trenira košarku i predstavlja zalog za budućnost. Pirot ima sedam mlađih kategorija, osam trenera koji rade sa više od stotinu dece i što je najvažnije, obezbeđeno je dovoljno termina za njihov kvalitetan napredak.

 

Kontinuitet i napredak su nešto što se očekuje od prvog tima, a uspesi iz prethodnog perioda izazovi su za budućnost. Košarkaški klub Pirot je dokaz da rad i kontinuitet donose kvalitet i rezultate. Iako je u sprskoj klupskoj košarci stanje daleko od sređenog, Piroćanci nalaze motiv da napreduju i da podižu lestvicu svog uspeha još više.

 

 

 


 


Povezane vesti

Košarkaši Juniora izgubili neverovatnim košem u zadnjoj desetinki (VIDEO)

Minulog vikenda su počela košarkaška takmičenja u svim domaćim košarkaškim ligama i odmah u prvom kolu viđeno je dosta dobre

Poznati parovi četvrtfinala Kupa Koraća

Finlani turnir Kupa Raivoja Koraće biće održan u Nišu od 14 do 17. februara, a poznati su i četvrtfinalni parovi.

AKL: Mališić – MVP kola. Mitrović spektakularno “zakucao” (VIDEO)

Četiri utakmice “B” divizije Amaterske košarkaške lige Niša odigrane su minulog vikenda, dok je jedna odložena za naredni. Niš Reunion

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.