KMF Kalča obeležio 25 godina postojanja (VIDEO)

KMF Kalča obeležio 25 godina postojanja (VIDEO)

Niš je oduvek bio centar malog  fudbala. Još starom Jugoslavijom harao je Klub malog fudbala Naisus sa Partijem, Švanjom i ekipom…Osvojena je vicešampionska titula u staroj Jugoslaviji u SFRJ 92. godine; zatim titula u skraćenoj, Saveznoj Republici Jugoslaviji 95., ali i dve vicešampionske 94. i ….

Dominacija Nišlija nastavila se i 2000-ih godina. Gromig je dva puta bio vicešampion, a ostaje u sećanju nezaboravan meč finala 2002. godine u kome je KMF Niš savladao lokalnog rivala ekipu Gromiga u finalu sa 5-4, u krcatoj hali „Čair“ i poneo titulu državnog prvaka. Niš je tada imao i šampiona i vicešampiona.

Klub malog fudbala „Niš“ kako se tada zvala popularna „Kalča“ igrala je i Ligu šampiona i postigla najveći uspeh u istoriji kluba za  25 godina koliko ovaj klub postoji. Povodom četvrt veka postojanja i rada upriličen je prijem u Predsedništvu grada.

Od tada do danas mnogo igrača Kalče nosilo je i dres sa državnim grbom-aktuelni sportski direktor Zoran Benić, sadašnji trener Vladan Cvetanović, braća Trojanović i mnogi drugi. Sada stasavaju neki novi klinci i u sastavu izabranog tima Kalča i sada ima svog predstavnika, mlađanog Verljuba Vukadinovića.

Po rezultatima u prolećnom delu prvenstva Kalča je rame uz rame sa Ekonomcem koji je godinama neprikosnoven u srpskom fudbalu. Toga je svestan i Vladan Koska Miladinović počasni predsednik kluba.

Za takvu budućnost neophodna je i podrška prijatelja, fudbalskog saveza, grada…U Kalči posebno ističu dobru saradnju sa resornim većnikom Branislavom Kačarom i gradonačelnikom Darkom Bulatovićem.

Niš  kao grad procentualno izdavaja najviše para u Srbiji  za sport , ali kako reče gradonačelnik-i to je malo za ono što sport daje Nišu.

Podrška grada je tu-ostalo je na mladim momcima da nastave da rade i pronose slavu ovog grada,  a oni nešto stariji, osnivači kluba – Vladan Miladinović, Zdenko Mitrić i Bata Vučković, za doprinos u radu i razvoju kluba povodom 25 godina Kalče dobili su i prigodne plakete. I kako kažu, iskreni prijatelji za klub će uvek biti tu!


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.