Još jedna “niška veza” u reprezentaciji (VIDEO)

Još jedna “niška veza” u reprezentaciji (VIDEO)

Sada već po tradiciji, na Kopaoniku je u hotelu Grand održan “Media day”, susret novinara sa igračima i stručnim štabom košarkaške reprezentacije Srbije, koja se sprema za Svetski kup u Kini.

Novinari su imali priliku da vide u kakvom ambijentu se pripremaju naši reprezentativcu za velika iskušenja, prelepi Kopaonik je već duže vreme baza košarkaša Srbije i do sada je bio početna stanica velikih uspeha. Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović poželeo je dobrodošlicu predstavnicima “sedme sile” i sreću u radu našim reprezentativcima.

Selektor Aleksandar Đorđević je bio primetno dobro raspoložen, uostalom kao i svi reprezentativci koji su se pojavili pred novinarima. Razlog tome je što prvi deo priprema protiče u najboljem redu, nema povreda i radi se u predviđenom ritmu. Đorđević je istakao da mu je želja da prvo okupi sve predviđene igrače sa šireg spiska kako bi mogao da razmišlja o onom što mu predstoji kako vreme odmiče, skraćivanju spiska. U Kinu će povesti 14 igrača, od kojih će 12 biti u sastavu za Svetski kup.

Od 2014. godine standardni član reprezentacije je i Nišlija Stefan Jović. Pre pet godina najveći deo javnosti je bio iznenađen što se njegovo ime našlo među kandidatima za naš najbolji tim, ali danas se na njega gleda kao jednog od najbitnijih šrafova u Đorđevićevoj “mašineriji”.

Nikola Jovanović je mladi centar koji je skoro priključen reprezentaciji i polako postaje deo ovog sistema. U njegovom košarkaškom putu se može naći sličnost sa putem koji je imao Stefan Jović, ukoliko i on uspe da iskoristi svoju šansu u reprezentaciji. Niš je tačka koja povezuje Jovića i Jovanovića, otac Nikole Jovanovića, Ljubiša, rođeni je Nišlija, imao je zapaženu košarkašku karijeru u niškom Studentu, kasnije i u beogradskim klubovima Partizanu i Radničkom.

Ono što sigurno može da raduje navijače Srbije je pozitivna atmosfera u našem timu. Igrači stoje “čvrsto na zemlji”, ne dotiče ih euforija koja se stvara pred početka velikog takmičenja, ali su svesni kvaliteta koji poseduju i ne beže od uloge favorita.

Najteži deo priprema, onaj u kome se radi bez lopte, polako prolazi. Reprezentativce uskoro očekuju i pripremne utakmice, prva je 4. avgusta u Čačku protiv ekipe Borca, a 10. avgusta u Beogradu protivnik ponovo “plavih” biće reprezentacija Litvanije. Svetski kup u Kini počinje 1. septembra, videćemo da li će Kopaonik kao početna stanica još jednom biti amajlija timu Aleksandra Đorđevića.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.