Dvojica Nišlija na NBA draftu!

Dvojica Nišlija na NBA draftu!

Trenutno se na spisku imena mladih igrača koji su se prijavili za NBA draft 2019. godine nalazi 47 mladića iz Evrope. Ono što je izuzetno zanimljivo i što se prvi put u istoriji dešava jeste da se na spisku nalaze dvojica igrača iz Niša!!!

Andrija Marjanović (20, 203) i Zoran Paunović (19, 200) rešili su da opipaju puls timova u najboljoj svetskoj ligi i prijavili su se za draft. Pored njih, od srpskih igrača na spisku se nalaze i Dalibor Ilić (Igokea/Mega Bemaks), Boriša Simanić (Crvena zvezda), Nikola Mišković (Mega Bemaks)

Andrija Marjanović (KK Mega Bemaks)

Marjanović je košarku počeo da trenira u OKK Junioru a afirmaciju je stekao u ekipi Nibaka odakle je kao kadet otišao pravo u veliku Barselonu. Iz Barselone je kao pozajmljeni igrač stigao u beogradski Mega Bemaks gde je lepo započeo seniorsku karijeru. Marjanović je sa juniorskom rerezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj 2017. godine.

Zoran Paunović (KK Crvena Zvezda)

Paunović je još kao pionir napustio redove niškog Konstantina i postao je član Crvene zvezde. Prošle godine je sa crveno-belima potpisao seniorski ugovor, ali je prvu seniorsku sezonu uspešno odradio u dresu FMP-a iz Železnika. I Paunović je zlatni niški juniorski reprezentativac, on se sa svojom generacijom popeo na tron 2018. godine u Letoniji.

NBA draft je zakazan za 20. jun, a prijavljeni evropski igrači imaju prava da od njega odustanu do 10. juna. Realno, teško je očekivati da dvojica mladih Nišlija u ovom trenutku nađu svoje mesto među 60 igrača koji će 20. juna biti draftovani, ali je sigurno lepa vest da konačno i treći po veličini grad u Srbiji ima igrače kadre za najveća dela. Ono što nije svetla strana priče je činjenica da njih dvojica nisu odigrali ni minut seniorske košarke u svom rodnom gradu, ali njihovi primeri sigurno znače da struka radi svoj posao, a da talenata ima, tako da ostaje nada da će se pojaviti i klub koji će do seniorskog pogona ispratiti razvoj ovakvih igrača. Podsećamo, izlazno godište za NBA je 1997. (svi igrači rođeni do 31. decembra) tako da za Marjanovića i Paunovića u svakom slučaju radi vreme.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.