Drugo kolo Roler lige Srbije – još jedna provera za sjajne mlade roleraše (VIDEO)

Drugo kolo Roler lige Srbije  – još jedna provera za sjajne mlade roleraše (VIDEO)

Roler liga Srbije zadržala je kontinuitet ozbiljnog i dobro organizovanog državnog prvenstva sa ambicioznom tendencijom da roler sport iz rekreativnog preobrati u profesionalno takmičenje.

Drugo kolo Lige održano je u niškom parku Čair, u nedelju 7. jula u kasnim popodnevnim satima, a na takmičenju je, bez obzira na visoku temperaturu, učestvovalo oko 70 takmičara koji su predstavljali klubove iz Niša, Vranja, Pirota, Paraćina i Beograda.

Takmičenje su otvorili najmlađi učesnici, dečaci i devojčice do 6, odnosno do 8 godina, koji su morali da savladaju poligon spretnosti, a kasniije da pokaži i kako se snalaze u brzoj vožnji, u krugu dužine 250 metara. Ostali učesnici, takođe razvrstani po starosnim kategorijama, vozili su po dve trke – kraću od 500 i dužu od 1000 ili 1500 metara, a ukupan plasman dobijen je sabiranjem bodova iz prve i druge trke.

Događaj je protekao bez povreda i bez incidenata, u sportskoj i prijateljskoj atmosferi, a gotovo svi klubovi, učesnici Lige, pokazali su odličnu kondicionu i tehničku spremnost. Organizatori takmičenja, Sportsko udruženje „Extreme“, zadovoljni su odzivom i celokupnim razvojem situacije u smislu afirmacije roler sporta.

U „Extreme-u“ podsećaju, da su neki od učesnika Lige već imali iskustvo na ozbiljnim međunarodnim takmičenjima kao što je Istočnoevropski kup u Segedinu na kome su ostvarili veoma zapažene rezultate. Oni, međutim, ističu, da je, osim dobre volje, napornih treninga i talenta, od velike važnosti da se rolerašima obezbedi adekvatna kružna staza sa prilagođenom podlogom i propisanim dimenzijama, na kojoj bi moglo ozbiljno da se trenira, ali i da se, u nekoj doglednoj budućnosti, organizuju važna roler takmičenja.

Roler lige Srbije organizovana je po praviliniku Srpske Skejtbord Roler Federacije, a pokrovitelji manifestacije su Gradska opština Medijana i grad Niš.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.