Bela Palanka – ne samo banica, već i dobar basket (VIDEO)

Bela Palanka – ne samo banica, već i dobar basket (VIDEO)

Ulični turnir u basketu u Beloj Palanci opravdao je očekivanja. Za nedelju dana trajanja turnira više hiljada Belopalančana moglo je da vidi sjajne poteze – precizne šuteve sa distance, virtuozna dodavanja, atraktivna zakucavanja… U pet kategorija takmičilo se više od 25 ekipa, a epitet najbolje u najjačoj, seniorskoj konkurenciji opravdala je ekipa „Bela Palanka 3×3“.

Turnir nikada nije bio jači, a pored ljubavi prema košarci, ono što je privuklo ekipe iz regiona je i nagradni fond od 200.000 dinara.

Pobednička ekipa važi za jednu od najboljih u Srbiji u 3×3 basketu, a potvrda za tu tvrdnju je i učešće ovog tima na završnom turniru Kupa Srbije na Zlatiboru.

Planovi Belopalančana vezani su, pre svega, za rad sa mladima. Stručni kadar postoji, a dokaz je učešće trenera iz Bele Palanke na prestižnom kampu Košarkaškog saveza Srbije, koji je nedavno održan  u Ivanjici.

Iz Košarkaškog kluba „Mladost“ koji je organizator tradicionalnog turnira u uličnom basketu, ali i iz ostalih klubova i samog Sportskog centra „Banjica“ ističu da ovakvih rezultata ne bi bilo da lokalna vlast nije prepoznala značaj ulaganja u mlade i u sportsku infrastrukturu.

Opština Bela Palanka jeste bila pokrovitelj i turnira u  uličnom basketu, a sve su prilike da će ovaj tradicionalni turnir, iz godine u godinu biti sve veći.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.