3×3 karavan u nedelju u Aleksincu

3×3 karavan u nedelju u Aleksincu

Aleksinac je grad koji od ove sezone ima prvoligaša u košarci, a ljubav Aleksinčana prema igri pod obručima poznata je odavno. U ovom mestu igra se i turnir u basketu “tri na tri”, jedan od onih koji su se prvi priključili zvaničnom 3×3 prvenstvu Srbije, još 2011. godine.

Memorijal “Mića Projović” održaće se u nedelju 28. jula na terenima otvorenog sportskog centra “Taš” u Aleksincu. Turnir devetu godinu uzastopno organizuju igrači kojima je je ljubav prema košarci usadio istaknuti košarkaški radnik Milorad Mića Projović.

“Turnir počinje u nedelju u 11 časova, igra se u kategorijama seniora i juniora. I ove godine je jedan kvalifikacionih turnira za završni u Beogradu u sklopu Roda 3×3 prvenstva Srbije. Tradiciju čuvamo još od 2011. godine kada smo među prvima u državi prepoznali važnost i značaj “3×3″ pokreta u našoj zemlji. Gosti našeg turnira, a i veliki broj ljudi iz KSS kaže da je turnir u Aleksincu najraznovrsniji, najorganizovaniji, sa odličnim pratećim programom i najvećim brojem gledalaca. Potrudićemo se da opravdamo i ove sezone takav imidž” – izjavio je Radmilo Mojsilović, organizator memorijala.

Nagradni fond je 150 hiljada dinara, a i ove godine turnir će imati međunarodni karakter, ekipe iz Bugarske su već najavile dolazak. Kao i ranijih godina kada su turnir između ostalih posećivali Predrag Danilović, Igor Rakočević, Goran Grbović, Stefan Jović, Boško Đokić… i ove godine se očekuju gosti sa impresivnom košarkaškom biografijom. U okviru pratećeg programa će se tradicionalno održati i revijalni meč nakon koga će se dodeliti pokloni članovima Doma za decu bez roditeljskog staranja.

Kotizacija za seniore je četiri hiljade dinara, a za juniore dve hiljade. Kontakt telefon za sve informacije je 069/3216059


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.