Za vikend u Čairu prvo kolo Roler lige Srbije

Za vikend u Čairu prvo kolo Roler lige Srbije

Prva trka Roler lige Srbije u brzinskoj vožnji rolera biće održana u subotu 25. maja, u parku Čair, sa početkom u 12 sati.

Reč je o takmičenju na kružnoj stazi dužine 250 metara na kojoj će takmičari, u zavisnosti od uzrasta, voziti određeni broj krugova.

Učesnici će biti podeljeni na osam kategorija: deca do 6 godina, 7 – 8 godina, 9 – 10, 11 – 12, 13 – 14, 15 – 16, 17 – 18 i one koji imaju 19 i više godina.

Deca do osam godina, kako je najavljeno, voze poligon spretnosti i jedan krug staze, odnosno 250 metara.

Kategorija od 9 do 10 godina vozi stazu od 500 metara i stazu od 1000 metara, odnosno 2 kruga u prvoj i 4 kruga u drugoj trci.

Svaka naredna kategorija takmičara vozi stazu od 500 i stazu od 1500 metara, odnosno 2 kruga u prvoj i 6 krugova u drugoj trci.

Plasman u svakoj od navedenih trka prvopristiglim takmičarima donosi određeni broj bodova: 15 za prvo, 10 za drugo, 8 poena za treće, 5 za četvrto i 2 za peto mesto. Bodovi se na kraju takmičenja sabiraju i pobednik je onaj ko ima najviše osvojenih poena. Ukoliko se dogodi da takmičari iz iste kategorije imaju isti broj bodova, bolje plasiran je onaj koji je imao bolji rezultat na dužoj stazi.

Takmičarima je ponuđena mogućnost da se, prilikom prijave, izjasne da li žele da voze obe ili samo jednu trku. Prijava se vrši na slanje poruke na imeil sportskiklubextreme@hotmail.com ili na telefon 064/127-5000.

Inače, kako je naglašeno u saopštenju organizatora – svi takmičari moraju da nose zaštitnu opremu.

U slučaju loših vremenskih prilika, organizator će, o eventualnom odgađanju manifestacije, izdati saopštenje 24 časa pre najavljenog početka događaja.

Organizator takmičenja koje se realizuje po pravilniku i pod okriljem Srpske Skejtbord Roler Federacije je Sportsko udruženje „Extreme“, dok su pokrovitelji grad Niš i GO Medijana.

 

 


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.