ping pong

“Ubaci koš, ne budi loš!!!” (VIDEO)

“Ubaci koš, ne budi loš!!!”  (VIDEO)

Sportski savez Niša realizovao je , sa učenicima srednjih škola, akciju „Ubaci koš ne budi loš“. Program tematski obrađuje borbu protiv nasilja u sportu, bolesti zavisnosti, kroz edukaciju i sportsko rekreativne aktivnosti. Program je  zamišljen  kao istraživačko-razvojni projekat po pitanju navedenih tema, a usmeren je na decu srednjoškolskog uzrasta.

 

 

Osnovna svrha realizacije projektnih aktivnosti jeste  edukacija i informisanje dece, odnosno jačanje svesti dece o značaju bavljenja sportom kao i širenje kampanje u borbi protiv nasilja u sportu, vršnjačkog nasilja i narkomanije, organizacijom različitih aktivnosti  koje direktno ili indirektno uključuju veliki broj dece.

 

Projekat promoviše sport, fer plej i pozitivne društvene vrednosti, a tematski obrađuje borbu protiv nasilja u sportu, vršnjačkog nasilja, narkomanije.

 

Između ostalog, u sklopu realizacije ovog programa realizovano je i sportsko takmičenje  niških srednjoškolaca u basketu.

 

U samom finalu našli su se basketaši  iz gimnazija “Bora Stanković” i “Stevan Sremac” iz Niša.

 

Potpuno očekivano pobednik turnira je ekipa gimnazije “Stevan Sremac” koja u svojim redovima ima talente koji već nastupaju za seniorske sastave niških košarkaških klubova.

 

Za tri prvoplasirane ekipe Sportski savez Niša obezbedio je nagrade, dok su svi učesnici dobili majice sa logom akcije “Ubaci koš ne budi loš”.

 

Pokrovitelj akcije je Grad Niš, preko Uprave za društvene delatnosti.

 

 


Povezane vesti

Jelašnička klisura raj za planinare i sportske penjače (VIDEO)

Jelašnička klisura nadomak Niša, vrvela je minulog vikenda od planinara i penjača. U Organizaciji Planinarskog saveza Niša održano je opštinsko

Niš bio domaćin najboljim streličarima na Kupu Cara Konstantina

  Ovog vikenda na terenu OFK Brzi Brod održan je deseti Kup Svetog Cara Konstantina, u organizaciji Streličarskog kluba Niš.

AKL: Mesec je u znaku Durlantule!

  Osmo kolo je iza nas i donelo nam je iznenađenje sezone. Šampion je “pao”. Ekipa sa najvećim brojem MVP

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.