U Radničkom zadovoljni učinjenim u prelaznom roku

U Radničkom zadovoljni učinjenim u prelaznom roku

Fudbaleri Radničkog će utakmicom protiv Čukaričkog krenuti u prolećne pohode na Superligu Srbije. U razgovoru za Hotsport, sportski direktor kluba Marko Jovanović govorio je o ambicijama, ali takođe je dao analizu prelaznog roka. 

Jedan je od najiskusnijih sportskih radnika u domaćem fudbalu analizirao je nova pojačanja. Sa ekipom Radničkog obavio je do sada devet prelaznih rokova, a za ovaj kaže da mu je bio jedan od najlakših.

– Meni je ovo bio najlakši prelazni rok jer smo letos potpisivali ugovore na duži period sa igračima. Većinu smo potpisali na dve ili više godina. Radnički je na duže staze vezao Đorđa Crnomarkovića, Nermina Haskića, Radovana Pankova… sa starijim i iskusnijim igračima, poput Nikole DrinčićaAleksandra Todorovskokog, Aleksandra JovanovićaSaše Stojanovića… potpisivani su ugovori na šest meseci do godinu dana. Meni je bilo mnogo lako da odradim ovaj prelazni rok jer smo imali okosnicu tima na okupu. Igrači su zadovoljni jer primaju plate redovno. Istakao bih i saradnju sa trenerom Nenadom Lalatovićem koji je izuzetan stručnjak i sa njim mi je veliko zadovoljstvo da sarađujem, kaže Jovanović.

 

Pored očuvanja igračkog kadra, dovedena su i adekvatna pojačanja. Sportski direktor Radničkog analizirao je novajlije.

-Uspeli smo da pojačamo, ali i dodatno podmladimo igrački kadar u ovom prelaznom roku. Odlazak Siniše Babića i Aleksandra Stanisavljevića nadomestili smo dolaskom Damira Kojaševića, koji će tek pokazati svoj kvalitet. U Kazahstanu je sezona ranije završena, još se uhodava u naš sistem rada.  Petar Petrović će dodatno ubrzati i osvežiti vezni red. Petrović je jedan od tehnički najjačih igrača u ligi.  Ima sjajne fizičke predispozicije i radi se o jednom velikom profesionalcu. Sigurno će se nametnuti treneru Nenadu Lalatoviću. Juče smo na utakmici protiv Trajala imali priliku da se uverimo u njegov kvalitet. On ima žestoku konkurenciju na poziciji, tu se nalaze i Lazar Ranđelović i Petar Grbić. Sa njim smo potpisali ugovor na 2,5 godine i klub će sigurno profitirati u budućnosti. Nikola Čumić je mlad igrač, kog vidim kao zalog za budućnost našeg kluba. Imao je peh sa nekom povredom, biće dostojna zamena za nekog od igrača koje ćemo na letu možda prodati. Dovođenjem Petrovića i Čumića smo podmladili igrački kadar, a ujedno dobili i na kvalitetu. otkriva Jovanović.

Marko Jovanović je pohvalio saradnju sa predsednikom Radničkog Ivicom Tončevim, koji uvek ima sluha za želje stručnog sektora.

– Zahvaljujem se predsedniku Ivici Tončevu koji je imao sluha za stručni sektor. Radnički je kupio Čumića, dosta smo uložili u Petra Petrovića, doveli Kojaševića i Marka Živkovića desnog beka. On je odličan igrač ima internacionalno iskustvo, prošao je i školu Partizana. Ima konkurenciju u neprikosnovenom Todorovskom. Radnički će ove sezone biti dosta jak, očekujem da ćemo se boriti za prva dva mesta, da ostanemo na drugoj poziciji i pokušamo da  u kupu odemo što dalje, kaže Jovanović.

Prvi put nakon tri i po decenije Radnički se vratio na evropsku scenu. Pobeđena je Gzira, na Čairu je Radnički dobro odigrao protiv Makabija, ali je poražen u prvom meču u Izraelu. Od kluba se ove godine očekuje još bolja evropska odiseja.

– Na tome svi radimo, zato smo doveli adekvatna pojačanja. Ukoliko na leto budemo pojačali igrački kadar sa bar još dvojicom kvalitetnih fudbalera možemo još jedan stepenik više. Da smo protiv Makabija bili kompletni sigurno nas ne bi tako lako dobili u Izraelu. Radnički iza sebe ima jedno dobro iskustvo i u naredni ciklus kvalifikacija ćemo sigurno ući dosta iskusniji. Verujem da možemo da preskočimo stepenik više, a možda i dva nego prošlog leta, zaključak je Jovanovića.

 

Aleksandar Ilić / Hotsport


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.