U godini jubileja Savez za školski sport nastavio svoje aktivnosti (VIDEO)

U godini jubileja Savez za školski sport nastavio svoje aktivnosti (VIDEO)

Ove 2020.godine navršava se 50 godina kako Savez za školski sport Srbije organizuje sportska školska takmičenja. Planovi su bili veliki, ali su u trenutnoj situaciji morali da se koriguju. Svejedno, misija organizacije ostala je ista – da se kod dece u školskom uzrastu održi entuzijazam prema sportu koji je nekada bio sveprisutan  kod mladih. Pola veka unazad organizuju se takmičenja u brojnim disciplinama. Ni ovakva 2020-a nije izuzeta.

Veliki broj dece svake godine uzima aktivno učešće na terenu, ali se u Savezu za školski sport trude da da taj broj povećaju i da decu uključe u sistem sporta i na neke druge načine.

Cilj jeste da što veći broj dece bude aktivniji u sportu. Rezultati pokazuju da ¾ dece ima neki od posturalnih poremećaja-krivu kičmu, ravne tabane…Uključivanje u sportske aktivnosti blagotvorno je za sve. Sa druge strane to je i put ka zvezdama…Svoje prve uspehe u sportu mnogi vrhunski sportisti postigli su upravo na školskim takmičenjima.

Prvi stepen ovogodišnjih takmičenja je završen. Zapravo, realizovane su sve aktivnosti kako bi se do najuspešnijih školaraca došlo na Školskoj olimpijadi koja je trebalo da krajem maja bude održana u Novom Sadu. Zbog pandemije Korona virusa, ova olimpijada je odložena do daljnjeg, pa su ovogodišnji državni šampioni  u školskom sportu na čekanju…

Jasno je da školska olimpijada neće biti održana krajem maja, kao što je izvesno da u junu i julu neće biti Svetskog prvenstva u rukometu za srednjoškolce čiji je organizaciju dobio Beograd.  Kako stoji na sajtu ISF-a, Međunarodne federacije školskog sporta, ovo prvenstvo je i dalje aktuelno, ali je na čekanju… Tačan datum održavanja još uvek nije „zakucan“.

Postoji verovatnoća da Beograd ipak do kraja godine bude domaćin Svetskog rukometnog prvenstva za srednjoškolce, ako se ima u vidu, da iz ISF-a najavljuju da će košarkaško Svetsko prvenstvo za osnovce biti održano u Zadru,  od 08.-15.novembra!

Kalendar Internacionalne školske sportske federacije za 2021.godinu, potvrđuje koliko poverenje vlada u Savez za školski sport Srbije, jer je naša zemlja dobila organizaciju još dva velika događaja- Svetskih školskih igara za osnovce i Svetskog školskog prvenstva u orijentiringu, ali ova dva događaja već ulaze u drugih 50 godina Saveza za školski sport Srbije…


Povezane vesti

ŽFK Radnički osvojio kup regiona, naredni rival Mašinac (VIDEO)

Fudbalerke Ženskog fudbalskog kluba “Radnički 2012” još jednom su pokazale da su tim u usponu. U finalnoj utakmici Kupa Regiona

Takmičari BK “Vitez” i KBK “Niš” dobri na svim frontovima

Takmičari Boks kluba “Vitez” i Kikboks kluba “Niš” ne znaju za odmor. I ovog vikenda nastupali su na više frontova.

AKL: Neradnički bolji u derbiju, Jovanović MVP, Živadinović najatraktivniji (VIDEO)

  U velikom derbiju petog kola Amaterske lige Niša Neradnički ja savladao Niške medvede rezultatom 60:45 i na taj način

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.