Turci pomogli srpsku košarku u kolicima

Turci pomogli srpsku košarku u kolicima

 

Turska agencija za koordinaciju i razvoj (TIKA) je opredelila grant kojim su renovirane i opremljene prostorije Saveza košarkaša u kolicima Srbije (SKKS).Uz to, TIKA je donirala i pet novih košarkaških kolica napravljenih po merama reprezantativaca Srbije koje je odredio SKKS, a kojima su bila potrebna nova.

 

Po odluci rukovodstva SKKS-a, jedna kolica su urađena po merama Nemanje Tadića, novog reprezentativca Srbije iz redova KKK Nais. U Naisu su zahvalni na pomoći.

 

 

„Kolica su donacija TIKA, vlasništvo su SKKS-a, a ustupljena su našem igraču na korišćenje. Zahvalni smo na pomoći, jer je svaka dobrodošla.“ – rekao predsednik KKK Nais, Marko Aleksandrović.

 

Svečanosti povodom predaje renoviranih prostorija i novih kolica predstavnicima SKKS-a, prisustvovali su ambasador Turske u Srbiji, Hami Aksoj, programski koordinator TIKA, Čagla Gultekin Tosbat.  Na svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Ministarstva omladine i sporta, Paraolimpijskog komiteta Srbije, KKK Nais, kao i ostalih klubova.

 

Nemanja Tadić je ušao u najuži izbor igrača za Evropsko prvenstvo B divizije koje se od 11.07. do 18.07.2021. godineodržava u Atini, odradio je kompletne pripreme, ali nije na „spisku putnika“ za grčku prestonicu. Ipak, on će sa saigračem iz KKK Nais, Aleksandrom Dinićem, nastupiti u reprezentativnom dresu u revijalnoj utakmici protiv ženske reprezentacije Turske koja će se odigrati u utorak 13.07.2021. godine u SC Košutnjak u Beogradu.

 


Povezane vesti

KRK 2020: Sloboda namučila Megu (VIDEO)

Skoro 30 minuta košarkaši užičke Slobode bili su ravnopravni, a nije pogrešno reći i bolji rival u drugom četvrtfinalnom duelu

Besplatni časovi rolera u Čairu (VIDEO)

Sportsko udruženje “Extreme” i ovog meseca, organizuje besplatne časove rolera. Svi zainteresovani, bez obzira na uzrast i početno znanje, mogu

Fudbalerke Radničkog u lošoj seriji (VIDEO)

Žudbalerke Radničkog pretrpele su treći uzastopni poraz. Spletom nesretnih okolnosti ionako “tanak” roster niške ekipe u nekoliko zadnjih susreta dodatno

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.