Teniska akademija Živković i zvanično najbolja u Srbiji

Teniska akademija Živković i zvanično najbolja u Srbiji

 

Teniski savez Srbije (TSS) je pre nekoliko godina uspostavio zvanični teniski program za decu uzrasta do 10 godina – EVOLUTION KIDS TENNIS 10’s program. Program uključuje preko 80 klubova koji su u članstvu TSS-a. Po novim pravilima saveza igrači i klubovi skupljaju poene sa takmičenja, prate svoj razvoj na listi dostignuća.

 

Po uspostavljanju novih pravila savez je uradio dosadašnju evaluacionu listu i objavio trenutnu rang listu prema kojoj niški klub TAŽ zauzima ubedljivo prvo mesto sa više od tri hiljade bodova prednosti. Škola tenisa Teniske akademije Živković je sada i zvanično najbolja u Srbiji sa 9803 bodova, drugi je beogradski TK TOPAKO (6663 bodova), a treći beogradski TK WHITE STAR (5829 bodova).

 

Do sada smo samo bili svesni da naši najmlađi teniseri svake nedelje osvajaju veliki broj medalja, sada smo dobili i verifikaciju da smo klupski najbolji u tom uzrastu. Uvek nam je škola tenisa za najmlađe bila prioritet u radu, jer samo tako možemo očekivati da ćemo kasnije imati šampione i šampionke Srbije. To oni vrlo brzo potvrde već u juniorskom uzrastu, pa svake godine imamo nekoliko takvih šampiona na ponos našeg kluba i našeg grada. Meni ostaje da se zahvalim celokupnom timu trenera na predanom radu sa željom da nastavimo da ulažemo u naše najmlađe tenisere i teniserke“ – istakao je Nikola Živković, trener i predsednik niške akademije.

 

Tokom protekle nedelje teniserke i teniseri niške akademije koji su prve teniske poteze naučili upravo u školi tenisa TAŽ stigli su do medalja na Otvorenom prvenstvu Niša do 14 godina. Anastasija Cvetković (TAŽ) i Aleksandar Žikić (TAŽ) su osvojili prva mesta, Ognjen Milenović (TAŽ) je bio drugi, a treća mesta su osvojili Jevrosima Mitić (TAŽ) i Uroš Živković (TAŽ).

 


Povezane vesti

Istorijska pobeda rukometaša Želje u SEHA ligi (VIDEO)

Konačno su rukometaši Železničara, posle četiri poraza, probili led i upisali prve bodove i pobedu u SEHA ligi. Koplja je

Sportski savez Niša kroz program „Sport za sve“ nudi šansu mladim profesorima fizičkog vaspitanja (VIDEO)

Sportski savez Niša, sa partnerima – Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i Školskom upravom u Nišu  u toku

Turnir za osnovce – Između dve vatre i futsal (VIDEO)

Učiteljsko društvo iz Niša za sam kraj školske godine organizovalo je za najmlađe osnovce još jedno tradicionalno druženje – međuokružno

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.