Strelište u Malči središte praktičnog streljaštva u regionu (VIDEO)

Strelište u Malči središte praktičnog streljaštva u regionu (VIDEO)

Lepi dani vikenda i godinama pažljivo prilagođavan teren u Malči, nadomak Niša, koji je jedan od najupečatljivijih u regionu, poslužili su kao odlična scenografija za “Safari kup 2021”. Naime, na strelištu u Malči održano je prvo kolo Nacionalne lige Saveza za praktično streljaštvu Srbije i ujedno – otvoreno međunarodno takmičenje u istoj disciplini. Učesnicima nije bio problem da pregaze kilometre kako bi se našli baš na ovom mestu.

 

Oranizator podseća da je reč o tradicionalnoj manifestaciji koja traje pune dve decenije. Događaj je ubeležen i u nacionalni i u međunarodni takmičarski kalendar, te ne podleže zabranama organizovanja sportskih manifestacija, ali se ipak odigrava u skladu sa merama Kriznog štaba i bez prisustva publike. Ipak, pandemija Covida 19 nije sprečila ljubitelje praktičnog streljaštva da se, u broju većem nego ikad, okupe u Malči.

 

Inače, zadatak takmičara je da na terenu pokažu brzinu i preciznost, ali, imajući u vidu da većina njih potiče iz služni u kojima je baratanje vatrenim oružjem deo svakodnevne trening rutine, nije im lako da budu bolji od podjednako dobrih i iskusnih.

 

Strelište u Malči teritorijalno pripada niškoj opštini Pantelej, čiji predstavnici tradicionalno daju podršku i ovoj i ostalim manifestacijama koje bi mogle da unaprede sport i turizam u ovoj gradskoj opštini i samom gradu.

 

Ove sportiste, nakon upravo završenog prvog kola, očekuje, kako kažu, eventualni izbor za nacionalni tim Srbije i pripreme za evropsko i svetsko prvenstvo, kao i brojna takmičenja u regionu.

 

 


Povezane vesti

Završena akcija „Stop! Svi na sport“- Pobednik OŠ Dr Zoran Đinđić (VIDEO)

Nakon tri uzbudljiva dana koje su osnovci proveli u parku Čair, akcija „Stop! Svi na sport“ uspešno je privedena kraju.

Šestorica iz Želje na Obradovićevom spisku

Čak šestorica rukometaša Železničara nalaze se na širem spisku selektora Ljubomira Obradovića za baražne mečeve protiv Portugalije. 00 Related posts:

Počinje “Balkan best fighters”

U subotu i nedelju, u hali “Čair” održaće se 3. po redu međunarodni  turnir u kik boksu pod nazivom Niš

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.