ping pong

Strelište u Malči središte praktičnog streljaštva u regionu (VIDEO)

Strelište u Malči središte praktičnog streljaštva u regionu (VIDEO)

Lepi dani vikenda i godinama pažljivo prilagođavan teren u Malči, nadomak Niša, koji je jedan od najupečatljivijih u regionu, poslužili su kao odlična scenografija za “Safari kup 2021”. Naime, na strelištu u Malči održano je prvo kolo Nacionalne lige Saveza za praktično streljaštvu Srbije i ujedno – otvoreno međunarodno takmičenje u istoj disciplini. Učesnicima nije bio problem da pregaze kilometre kako bi se našli baš na ovom mestu.

 

Oranizator podseća da je reč o tradicionalnoj manifestaciji koja traje pune dve decenije. Događaj je ubeležen i u nacionalni i u međunarodni takmičarski kalendar, te ne podleže zabranama organizovanja sportskih manifestacija, ali se ipak odigrava u skladu sa merama Kriznog štaba i bez prisustva publike. Ipak, pandemija Covida 19 nije sprečila ljubitelje praktičnog streljaštva da se, u broju većem nego ikad, okupe u Malči.

 

Inače, zadatak takmičara je da na terenu pokažu brzinu i preciznost, ali, imajući u vidu da većina njih potiče iz služni u kojima je baratanje vatrenim oružjem deo svakodnevne trening rutine, nije im lako da budu bolji od podjednako dobrih i iskusnih.

 

Strelište u Malči teritorijalno pripada niškoj opštini Pantelej, čiji predstavnici tradicionalno daju podršku i ovoj i ostalim manifestacijama koje bi mogle da unaprede sport i turizam u ovoj gradskoj opštini i samom gradu.

 

Ove sportiste, nakon upravo završenog prvog kola, očekuje, kako kažu, eventualni izbor za nacionalni tim Srbije i pripreme za evropsko i svetsko prvenstvo, kao i brojna takmičenja u regionu.

 

 


Povezane vesti

Više od sto tenisera iz 30 zemalja naredne nedelje u Nišu

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 21. do 28. aprila igraće se SERBIA JUNIOR TOUR/Niš OPEN 2018 – međunarodni

JUDO & JU JITSU CLUB “N&F” Aleksinac

Džiju džicu je, kao veoma rasprostranjena borilačka veština, 2004. godine stigao i u Aleksinac i vrlo brzo postao jedan od

TAŽ potvrdio dominaciju u regeionu

Što se tiča Teniskog saveza istočne Srbije, Teniska akademija Živković iz Niša nema konkurenciju. To se potvrdilo i na Prvenstvu

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.