ping pong

Streličari Niša u dobroj formi tokom cele sezone

Streličari Niša u dobroj formi tokom cele sezone

 

Streličarski klub Niš je proteklog vikenda učestvovao na turniru u organizaciji SK Velos iz Novog Sada. I pored veoma nestabilnog vremena i poteškoća koje ono sa sobom donosi, takmičari niškog kluba su uspeli da donesu kući tri medalje.

 

Konkurencija seniori, olimpijski luk

Iako juniori po godinama, Mihajlo Stefanović i Marko Vulić su se takmičili sa seniorima i u kvalifikacijama zauzeli drugo i treće mesto po rezultatu. U eliminacionom delu Vulić biva poražen u četvrtfinalu, dok Stefanović stiže do meča za zlatnu medalju. Na žalost, taj meč Stefanović nije dobio i poražen je od takmičara iz SK Pančevo te se kući vratio sa srebrnim odličjem u ovoj konkurenciji dok je Vulić u finalnom plasmanu bio 7.

 

Konkurencija veterani, olimpijski luk

SK Niš je imao samo jednog predstavnika u konkurenciji najstarijih takmičara. Zoran Marković je zauzeo treće mesto u finalnom plasmanu. Eliminacione runde se ne održavaju za veterane.

 

Konkurencija seniori, goli luk

Dejan Stojanović, Veljko Petrović i Dragoljub Majović su predstavljali ekipu SK Niš i tim redosledom zauzeli peto, šesto, i sedmo mesto u kvalifikacijama. Međutim, eliminacije su donele i promene na tabeli. Petrović i Majović stižu do četvrtfinala gde završavaju takmičenje, dok Stojanović veoma konzistentnim gađanjem uspeva da dođe do meča za zlato i tu pobedi kolegu iz SK Velos sa 6-0 i tako sebi obezbedi najviše postolje. Petrović i Majović su na kraju imali rezultat koji ih je doveo do deobe petog mesta u finalnom plasmanu.

U ekipnom plasmanu trojka SK Niša je zauzela ubedljivo prvo mesto.

 

Ovo je bilo poslednje takmičenje pre državnog prvenstva koja strličare očekuje u septembru. Prvo jr na programu prvenstvo za mlađe konkurencije i veterane 4. septembra u Beogradu, a kasnije sledi i prvenstvo za seniore koje je zakazano za 18. septembar u Subotici. Dosadašnji rezultati svrstavaju takmičare SK Niš u najuži krug favorita za osvajanje tutula u više konkurencija.

 

 


 


Povezane vesti

Čair spreman za najbolje košarkašice Evrope (VIDEO)

Krovna svetska košarkaška organizacija FIBA je u sredu 6. juna drugi put ove godine poslala svoju delegaciju u Niš u

Košarkaški klub Marinos “svetionik” u pomračini niške košarke

    Od kako je grupa entuzijasta septembra 2017 osnovala Košarkaški klub Marinos, Nišlije imaju priliku da vide kako se

Medijana fest okupio veliki broj školaraca (VIDEO)

Otvoreni sportski tereni u osnovnoj školi “Dušan Radović” prethodnih nekoliko dana vrveli su od osnovaca i srednjoškolaca. Popodnevni sati bili

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.