Staša Gejo, mlade košarkašice Studenta i rukometaši Železničara najbolji u niškom sportu u 2018.

Staša Gejo, mlade košarkašice Studenta i rukometaši Železničara najbolji u niškom sportu u 2018.

Na sinoć održanom Sportskom balu u organizaciji Sekcije sportskih novinara po 40. jubilarni tim odabrala je najbolje u niškom sportu u protekloj godini.

Za najboljeg sportistu grada, drugu godinu zaredom izabrana je Staša Gejo, jedna od najboljih sportskih penjačica na svetu. Ona je i ove godine ostvarila izuzetne rezultate tako da joj je žiri na čelu sa proslavljenom niškom olimpijkom Lidijom Mihajlović odlučio da da prezdnost takmičarki Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, ispred rukometaša Železničara Stevana Sretenovića i Nikole Stefanovića iz Streličarskog kluba Niš.

U omladinskoj konkurenciji ove godine nagrađene su dve mlade košarkašice Studenta, Vladana Vujisić i Marija Stojanović, osvajačice srebrne medalje na Evropskom  prvenstvu košarkašica do 20 godina. One su najveću konkurenciju imale u prošlogodišnjem osvajaču ove nagrade Andriji Petkoviću iz Plivačkog kluba Sveti Nikola i mladom fudbaleru Radničkog Lazaru Ranđeloviću.

U konkurenciji klubova za najbolji je proglašen je Rukometni klub Železničar osvajač Kupa i vicešampion u prethodnoj sezoni. U samu završnicu izbora još su ušli i Ženski rukometni klub Naisa i Fudbalski klub Radnički.

Još jedna tradicionalnu nagradu za najboljeg sportskog novinara ove godine podelili su jedan od najboljih srpskih košarkaških novinara Dragan Panajotović sa MVP portala i Branislav Ignjatović sa portala Sport juga, prvog niškog specijalizovanog sportskog portala.

Pored ovih dodeljeno je i nekoliko specijalnih priznanja: Joisfu Petkoviću prošlogodišnjem treneru rukometaša Železničara, zatim gradskom većniku resorno zaduženom za sport Branislavu Kačaru, kao i novinaru Politike i Sportskog žurnala Tomi Todoroviću povodom odlaska u penziju.

Posebno priznanje i zahvalnost Sekcije sportskih novinara dobio je mladi fudbaler Benfike i reprezentativac Srbije Andrija Živković, koji je uplatom 30.000 evra pomogao lečenje mladog niškog novinara Aleksandra Nikolića.

 

 


2 comments

Write a comment

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.