Startovala Roler liga Srbije (VIDEO)

Startovala Roler liga Srbije (VIDEO)

Organizacijom prvog kola Roler lige Srbije, održanog u subotu u parku Čair, Niš je postao srpski centar roler sporta.

Na takmičenju koje je realizovano kroz poligon za najmlađe i brzinske trke za sve takmičare, učestvovalo je oko 60 roleraša iz Niša, Pirota i Vranja.

Takmičenje je otvoreno nastupom najmlađih učesnika koji su zaobilazili i preskakali prepreke na poligonu spretnosti. Nešto kasnije, devojčice i dečaci starosti do 6, odnosno do 8 godina, takmičili su se i u trci na stazi dugoj 250 metara.

Ostali takmičari, koji su uz pomenute dve, bili razvrstani još u 6 kategorija, u muškoj i ženskoj konkurenciji,vozili su po dva, četiri i šest krugova iste staze i to u dva navrata. Na primer, kategorija od 9 do 10 godina trkala se na stazi od 500 metara, a potom i na stazi od 1000 metara, dok su starije kategorije takmičara vozile po 500 i 1500 metara.

Nakon brojnih krugova i smene generacija od 3 i po do 40 i više godina, proglašeni su i pobednici. Na pobedničko postolje peli su se takmičari iz svih gradova učesnika Roler lige, pa su na kraju napornog dana koji je srećom protekao bez kiše, svi imali razloga za dobro raspoloženje i slavlje.

Organizator prvog kola Roler lige Srbije, koje je realizovano po pravilniku i pod okriljem Srpske Skejtbord Roler Federacije je Sportsko udruženje „Extreme“, dok su pokrovitelji grad Niš i GO Medijana.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.