ping pong

Savezni trening za mlađe ženske selekcije održan u Nišu (VIDEO)

Savezni trening za mlađe ženske selekcije održan u Nišu (VIDEO)

Sala Osnovne škole „Dušan Radović“ u Nišu u nedelju je bila centar srpske ženske košarke što se mlađih kategorija tiče. Održan je drugi savezni trening za devojčice rođene 2003, 2004. i 2005. godine.

Treningu su prisustvovali brojni treneri iz sveta košarke koji su zainteresovani za rad sa mlađim kategorijama. Na treningu se predstavilo 78 devojčica, 30 rođenih 2003. i po 24 rođene 2004. i 2005. godine.

Rezultati u reprezentativnoj seniorskoj košarci 2015. godine kada je osvojeno evropsko zlato, kao i olimpijska bronza godinu dana kasnije učinili su mnogo što se popularnosti ovog sporta tiče u našoj zemlji. Broj devojčica koje su se opredelile za košarku je neuporedivo veći nego ranije.

Sa mladim košarkašicama radilo je osam trenera. U dve ekipe devojčica rođenih 2003. struku su predstavljali Bojan Ivanović, Renata Mužević, Svetlana Mitrović i Dimitrije Stojiljković. Uz 2004. godište bili su Vuk Stepanović i Marjan Stojanac, dok su sa 2005. godištem radili Nataša Anđelić i Vladica Ranđelov. Trening u Nišu održan je u odličnoj organizaciji ljudi iz Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.