Šahovski klub “Osnovac” jedini superligaš sa Panteleja (VIDEO)

Šahovski klub “Osnovac” jedini superligaš sa Panteleja (VIDEO)

Moderan šah danas je nezamisliv bez interneta i računara, a sreća u nesreći u ovo doba pandemije je što su šahisti i u svoja četiri zida mogli da održavaju formu. Ipak, kako kažu iskreni ljubitelji ovog sporta, pravog šaha nema bez šahovske table. Nekome je ona rekvizit za ozbiljne misaone procese, a nekome igračka, jer sanašnji šahisti sve češće startuju od svoje pete godine.

 

Nove generacije budućih velemajstora stasavaju u brojnim školskim sekcijama i dečjim školama šaha, a jednu od takvih uspešno vodi i Dečji šahovski klub “Osnovac” iz Niša.

 

“Osnovac” zvanično postoji od 2014. godine. Neki od prvih polaznika koji su stasavali zajedno sa klubom, u međuvremenu su sazreli i šahovski i po godinama, tako da “Osnovac” više nije samo “dečji”. Ove godine šahistkinje “Osnovca” spremaju se da ostvare još bolji plasman. Dečji šahovski klub iz Niša veruje i u uspeh svojih takmičara iz muške konkurencije. Klub je ove godine pojačan šahistima koji obećavaju.

 

 

Šah u Srbiji se, poslednjih godina, u poređenju sa međunarodnom scenom, ispeo na višu lestvicu, ali ono što naše šahiste koči u ostvarivanju boljeg internacionalnog plasmana, prvenstveno su finansije

 

 Iako fizički ne funkkcionišu na teritoriji na kojoj su osnovani, u Dečjem šahovskom klubu “Osnovac” kažu da su oni “pantelejski” klub i ističu da su veoma zadovoljni podrškom koju dobijaju od ove niške opštine.

 

A ukoliko imate dete koje voli da se igra šahovskim figurama, možete ga poslati u “Osnovac” da na licu mesta vidi kako šah izgleda na delu. Informacije o upisu nalaze se na fejbuk stranici kluba, a prostorije su na adresi Šahovskog kluba “Niš” u Vojvode Tankosića 9a.

 

 


Povezane vesti

Dvojica Nišlija na NBA draftu!

Trenutno se na spisku imena mladih igrača koji su se prijavili za NBA draft 2019. godine nalazi 47 mladića iz

AKL: Tajchy Thundersi naneli prvi poraz Izmenama (VIDEO)

Još jedno kolo je iza nas, par iznenađenja, dva odlična derbija i puno dobre košarke. Borba za plej-of se zahuktava

Rukometaši Želje na finalnom turniru Kupa Srbije

Rukometaši Železničara plasirali su se na finalni turnir Kupa Srbije. Oni su u finalu regiona Istočne grupe savladali ekipu Vranja

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.