Roler liga Srbije – Finalna trka

Roler liga Srbije – Finalna trka

Roleraši su poslednji dan avgusta rezervisali za finalnu trku ovogodišnjeg državnog prvenstva. U parku Čair će, 31. avgusta od 17 sati, biti održano treće kolo Roler lige Srbije.

Kao i na prethodnim takmičenjima iz ovog sistema, pravo učešća imaju svi, što znači da mogu učestvovati i oni takmičari koji su propustili prethodna dva kola. Kategorizacija je ostala nepromenjena i vrši se prema pravilniku koji je usvojen pre početka takmičarske sezone.

Deca uzrasta do 6, odnosno do 8 godina, oprobaće se na poligonu spretnosti, a potom će odvoziti jedan krug, odnosno stazu dužine 250 metara. Takmičari do 10 godina voziće trku od 500 metara i 1000 metara, odnosno dva pa četiri kruga. Sve ostale kategorije takmičara odvoziće najpre 500, a potom i 1500 metara, odnosno dva i šest krugova.

Podsetimo: Plasman u svakoj od navedenih trka prvopristiglim takmičarima donosi određeni broj bodova – 15 za prvo, 10 za drugo, 8 poena za treće, 5 za četvrto i 2 za peto mesto. Bodovi se na kraju takmičenja sabiraju i pobednik je onaj ko ima najviše osvojenih poena. Ukoliko se dogodi da takmičari iz iste kategorije imaju isti broj bodova, bolje plasiran je onaj koji je imao bolji rezultat na dužoj stazi.

Pobednici ovog takmičenja biće nagrađeni medaljama, dok će četvrtoplasirani i petoplasirani dobiti diplome. Imajući u vidu da je reč o bodovnom takmičenju, na kraju će, prema najavi organizatora, biti podeljeni i pehari za ukupan plasman na dosadašnjim takmičenjima.

Prijava za treće kolo Roler lige Srbije je besplatna i može se obaviti meilom, slanjem podataka učesnika na adresu sportskiklubextreme@hotmail.com, pozivom na broj 064 127 5000, ili lično, na sam dan takmičenja do 16.30 sati.

Svi takmičari u obavezi su da nose zaštitnu opremu. U slučaju loših vremenskih prilika, organizator će, o eventualnom odgađanju manifestacije, izdati saopštenje 24 časa pre najavljenog početka događaja.

Organizator takmičenja koje se realizuje po pravilniku i pod okriljem Srpske Skejtbord Roler Federacije je Sportsko udruženje „Extreme“, dok su pokrovitelji grad Niš i GO Medijana.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.