Rešen problem niških košarkaša u kolicima (VIDEO)

Rešen problem niških košarkaša u kolicima (VIDEO)

Da li je moralo ovako ne znamo, ali se nadamo da su ovi problemi košarkaša u kolicima iz Niša prošlost. Prvi put treniraju u sali sa pristupom bez arhitetkonskih barijera.

 

Na višegodišnji problem osoba u kolicima sa stepeništem na ulazu u halu Čair pridodao se i problem zauzetosti same hale zbog pretvaranja u kovid ambulantu, pa su košarkaši Naisa našli utočište čak u Bojniku. Uz svu ljubaznost domaćina u bojničkoj sportskoj hali, nakon četiri meseca momcima iz kluba ponestalo je i snage, ali i finansija da se izbore sa tolikim putovanjima.

 

Tog trenutka upućena je molba nadležnima da im se problem reši. U protivnom pretilo je odustajanje od takmičenja i gašenje kluba. Apel je bio dovoljno glasan da stigne i do gradonačelnice Niša, koja je odmah preduzela konkretne korake.

 

Za prvi trening u sali OŠ “Ivo Andrić” iz kluba Nais poziv je stigao i samoj gradonačelnici, kao gest zahvalnosti, ali i mogućnost da se lično upozna sa sportom kao što je košarka u kolicima.

 

Koliko će rešavanje ovog problema uticati na rad, ali i rezultate ovog kluba očigledno je i nakon prvog treninga.

 

Dobri uslovi u gradu omogućiće i da se još veći broj osoba sa invaliditetom priključi treninzima što je verovatno i najbitnije, a poziv iz kluba uvek je otvoren.

 

Nadležni obećavaju da je ovo samo privremeno rešenje i da je konačni cilj uklanjanje arhitektonskih barijera na ulasku u Halu Čair i vraćanje košarkaša u kolicima u hram niškog sporta.

 


Povezane vesti

Želja protiv Kaerjenga u prvom kolu kvalifikacija EHF kupa

U prvom kolu kvalifikacija za EHF kup rukometaši Železničara igraće proiv ekipe Kaerjeng iz Luksemburga, odlučeno je žrebom u Beču.

Radnički preokretom do pobede (VIDEO)

Fudbaleri Radničkog savladali su ekipu Spartaka u šestom kolu Superlige Srbije rezultatom 2:1 (0:0). 00 Related posts: Radnički preokretom do

Železničar protiv Steaue u Bukureštu

Poslednje dve utakmice rukometaša Železničara ulivaju nadu da su stvari krenule na bolje. Da li je zaista tako znaće se

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.