ping pong

Radničko-sportske igre žive u Vlasotincu (VIDEO)

Radničko-sportske igre žive u Vlasotincu (VIDEO)

Viševečernje odmeravanje snaga u malom fudbalu, sedamnaest ekipa u muškoj i četiri ekipe u ženskoj konkurenciji, kao i nikad brojnija publika, bilans je upravo završenih Radničkih sportskih igara u dvorani Sportsko-rekreativnog centra Vlasina. Ta manifestacija, koje se prevashodno, kako kažu i organizatori i učesnici, održava zbog druženja, rekreacije radnika i zabave za navijače, u Vlasotincu ima veoma dugu tradiciju.

Finalisti u muškoj konkirenciji bile su ekipe „Gruner“ i „Prosveta“. Oba tima su na početku utakmice imala jaku volju za pobedom pa je završnica Radničkih sportskih igara bila veoma uzbudljiva. Momci iz Grunera su, osim dobrog starta u kome su poveli sa dva gola, imali i ubedljiviji sportski stajling od protivnika, ali je trijumf ipak pripao Prosvetarima koji su rezultatom 5:3 stavili tačku na ovogodišnje igre.

Trećeplasirana ekipa u muškoj konkurenciji bila je PS Vlasotince, koja je, nakon bolje izvedenih penala savladala momke iz tima „Manifatura Europa“ rezultatom 4:2.

Dame koje su u prethodnim  izdanjima Radničkih sportskih igara imale samo revijalne nastupe, od ove godine su, po prvi put, priključene zvaničnom takmičarskom programu. Regularni deo finalnog meča završen je nerešeno, pa su futsalerke timova Elrad Serbia i Elrada WSS, na opšte oduševljenje navijača, izvodile penale. Pobedničko slavlje, pripalo je ekipi Elrad Serbia koja je, osim borbenosti, odlične odbrane i dva pogođena penala, prikazala izvanredan timski duh.

Čini se da je upravo završena sportsko-takmičarska razonoda veoma prijala učesnicima Radničkih sportskih igara, čijom organizacijom su, kako kažu, najiskrenije oduševljeni.

Iako je to takmičarima bilo manje važno, nije na odmet pomenuti da su pobednici, osim peharima, bili stimulisani i novčanim nagradama u iznosu od 10 hiljada dinara za prvo, odnosno po 7 i 5 hiljada za drugo i treće mesto. Takođe su nagrađeni i najbolji igrač kao inajbolji golman igara.

Sve u svemu, opšti je utisak da je mali fudbal na parketu Sportsko-rekreativnog centra Vlasina, odigran u proteklih mesec dana, radničkim ekipama, njihovim navijačima – kolegama i poslodavcima, ali i osoblju sportskog centra – bio više od igre. Ostavili su srce na terenu i time nagovestili još bolje izdanje Radničkih sportskih igara u 2019. koje i pobednici i poraženi već s nestrpljenjem iščekuju. U međuvremenu će se, kako najavljuju u Sportskom centru Vlasina, polovinom februara, kada u sali bude proradilo grejanje, održati još jedan, komercijalni turnir u futsalu, sa većim nagradnim fondom, u kome će, osim domaćih nastupiti i ekipe iz drugih gradova.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.