Prvi “Basket iz bloka” u Babušnici završen u sjajnoj atmosferi (VIDEO)

Prvi “Basket iz bloka” u Babušnici završen u sjajnoj atmosferi (VIDEO)

 

Sportski događaji su neretko idealna prilika da ljudi pokažu spremnost da pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Jedan takav održan je proteklog vikenda u Babušnici, gde je Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” priredila turnir u basketu “tri na tri”.

 

U humanitarne svrhe otišao je sav novac od kotizacija, kao i sredstva prikupljena u kutijama postavljenim oko terena tokom trajanja ovog događaja.

 

Na turniru je učestvovalo 11 ekipa, a osim iz Babušnice, takmičari su došli još iz Pirota i Niša. Kao po običaju, svaki sportski događaj u Babušnici izvede na tribine veliki broj gledalaca. Atrakcija među basketašima je bila ekipa iz Babušnice sastavljena od igrača koji tek kreću u peti razred osnovne škole. Iako veoma mladi, pokazali su zrelost, bili su svesni da će njihova uplata pomoći nekim ljudima. Iskoristili su priliku i na kraju osvojili treće mesto protiv fizički dominantnijih protivnika koji su znali da cene gest mališana iz ekipe “And one”.

 


Na turniru je viđeno dosta interesantnih utakmica, a pobednik je ekipa “Z Mobile Babuja” koja je  u finalu savladala ekipu “Spleš”. Za tri prvoplasirane ekipe nije bilo novčanih nagrada, ali su dobili medalje i pehare koje će ih podsećati na ovo lepo druženje sa humanim karakterom.

 

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” od 2006. godine prikupila je preko 6,6 miliona evra i pomogla 2.700 porodica koje žive širom Balkana. Kroz ideju “Trojka iz bloka” do sada je od 2012. godine organizovano više od 1000 različitih turnira u gradovima širom sveta – na čak tri kontinenta.

 

“Trojka iz bloka”  je do sada uz pomoć više od 40.000 takmičara prikupila preko 970.000 evra od čega je izgrađeno i renovirano 30 kupatila, 26 kuća, jedno porodilište i jedna zdravstvena ambulanta.

 

 

 


Povezane vesti

In memoriam: Milutin Luta Pavlović (1931-2022)

U subotu 9. aprila preminuo je Milutin Luta Pavlović u 91. godini života, jedan od pionira košarke na regionu Istočne

AKL: Tvrđava prekinula niz Vukova i Zmajeva, Guteša ponovo briljirao (VIDEO)

  Posmatrano očima neupućenog ili neutralnog posmatrača, kako se liga bliži završetku stvari bi trebalo da budu sve jasnije. Međutim,

Napredak pobednik memorijala “Milan Milošević Mica” (VIDEO)

Deseti memorijalni turnir “Milan Milošević Mica” odigran je za vikend 15. i 16. septembra u sali OŠ “Dušan Radović” u

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.