ping pong

Predstavljamo Karate klub Omladinac Kimit iz Bele Palanke (VIDEO)

Predstavljamo Karate klub Omladinac Kimit iz Bele Palanke (VIDEO)

U raznoliku sportsku ponudi koja je na raspolaganju belopalanačkim mališanima, kao jedan od najzdravijih sportova, uvršten je i karate. Ova drevna istočnjačka borilačka veštinastigla stigla je u Belu Palanku još pre 30 godina, ali je klub „Omladinac – Kimit“ zvanično registrovan decembra 1996. Svoj najveći uspeh doživeo je 2009. kada je karatistkinja Anastasija Živković učestvovala na Svetskom prvenstvu u fudokanu. U međuvremenu je klub dobio još nekoliko državnih prvaka u kategoriji juniora i osvajača kupova.

I ove godine svi su bili dobri i vredno trenirali, ali se, po volji, predanosti i takmičarskom uspehu izdvojilo njih nekoliko – Nenad, Sara i Đorđe. Oni su kao najbolji članovi Karate kluba „Omladinac – Kimit“, osim medalja sa takmičenja poneli i posebne klupske pehare za 2018.

Karate klub „Omladinac – Kimit“ trenutno radi u podmalđenom sastavu. Osim jednog seniora, članovi su uglavnom poletarci, mlađi pionirii stariji pioniri. Iz tog razloga, za sada se uglavnom vežba samo osnovna tehnika.

Redovni treninzi su ponedeljkom, sredom i petkom, a osim u hali „Banjica“, vežba se i u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Ljupče Španac“. Kada se pripremaju za takmičenja, karatisti „Kimita“ treniraju i u teretani. U klubu kažu da su im uslovi za rad idealni.

Osim odličnih uslova za rad, u Karate klubu „Omladinac – Kimit“ zadovoljni su i ostalim vidovima saradnje sa lokalnom samoupravom.

Interesovanje za karate u Beloj Palanci, koje je jedno vreme, zbog raznovrsne sportske ponude, bilo u stagnaciji, ponovo ide uzlaznom linijom.

Sa mladim karatistima „Kimita“ trenutno rade tri licencirana trenera. Zdravlje vežbača redovno se proverava kod pedijatra i lekara sportske medicine, a svi članovi kluba su, kako nalaže zakon o sportu, osigurani. Takmičarski plan ovog kluba za 2019, osim gostovanja, predviđa i organizaciju VIII Kimit kupa, u okviru takmičarskog kalendara Karate saveza uže Srbije. Takođe, imaju obećanje Karate saveza Srbije da će biti organizatori i jednog državnog takmičenja. A kao i svi karatisti na svetu, jedva čekaju premijerno izdanje svog sporta na Olimpijadi u Tokiju 2020. godine.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.