ping pong

Praktična obuka samoodbrane za devojke u organizaciji kancelarije za mlade GO Crveni Krst (VIDEO)

Praktična obuka samoodbrane za devojke u organizaciji kancelarije za mlade GO Crveni Krst (VIDEO)

 

 

Gotovo da ne prođe dan, a da se ne dogodi neka vrsta nasilja nad ženama koje retko imaju mehanizme da se zaštite od nasilnika. Zato je niška Gradska opština Crveni Krst iskoristila kao povod 25. novembar – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, da i na praktičan način doprinese sprečavanju ovog vida neprihvatljivog ponašanja. Naime, u saradnji sa Karate klubom “Bušido NB” organizovana je jednomesečna obuka samoodbrane za dame.

 

U Karate klubu Bušido rado su prihvatili poziv Kancelarije za mlade svoje gradske opštine da provedu devojke kroz osnovnu obuku samoodbrane za koju nije nužna fizička snaga,već više, u neku ruku, poznavanje fizičkih zakona.

 

 

Saobraćajno-tehničku školu “12.  februar” uglavnom pohađaju dečaci i oni su, kako navodi njihova profesorka fizičkog vaspitanja Bojana Jovanović, kao snažniji pol miroljubivi i zaštitnički nastrojeni prema svojim malobrojnim drugaricama. Ipak, zaštita od nasilja ženama je potrebna tokom čitavog života, te su devojke iz ove škole rado prihvatile mogućnost da nauče kako da se odbrane, jer to znanje se, na žalost, ne dobija školovanjem.

 

 

 

Karate potezi mogu biti ubojiti i smatraju se oružjem. Zato nije dovoljno znati kako se odbraniiti, već i znati gde je granica dozvoljene samoodbrane. Karate majstor Milomir Blažević ističe da je za nužnu samoodbranu dovoljan kurs od tridesetak treninga i poziva sve zainteresovane devojke i žene da iskoriste narednih mesec dana besplatne obuke.

 

 

 


 


Povezane vesti

“Mali šampioni” iz Niša na atletskom mitingu u Čačku

Proteklog vikenda Čačku je održan atletski miting “Mali Šampioni” . Učešće je uzelo više od 500 najmlađih takmičara atletskih škola:

Naisa u drugom meču sa Malagom ostavila mnogo bolji utisak

Rukometašice Naise dostojno su reprezentovale srpski klupski rukomet i da je bilo malo više sreće, a malo manje „domaćinskog“ suđenja,

Dvomeč Naise sa Malagom gledajte uživo

Naisa brani čast srpskog klupskog rukemeta, kao jedina preostala ekipa u evro kupovima.   U 1/8 finala, prošlogodišnji polufinalista Čelendž

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.