ping pong

Postepeno vraćanje sportskih aktivnosti (VIDEO)

Postepeno vraćanje sportskih aktivnosti (VIDEO)

Krenulo je sa mrtve tačke. Sport se pod određenim okolnostima uskoro vraća u naše živote. Ako je verovati državnom vrhu, ukoliko sve bude teklo po planu,   sportisti bi mogli da se vrate svojim regularnim treninzima već 27.aprila. Prema rečima predsednika države  stadioni i teretane otključavaju se 27. aprila,  a ako sve bude kako treba svi sportski objekti će ponovo biti otvoreni za dve nedelje.

Međutim svi sportisti će morati da se drže određenih pravila, neki će morati da koriste zaštitne maske i rukavice, a svi objekti će morati da imaju dezinfekciona sredstva, pogotovo za one sportove gde je teško koristiti zaštitna sredstva.

Bilo kako bilo, ministar omladine i sporta uputio je dopise granskim savezima i od njih zatražio da pripreme modele takmičenja u predstojećem periodu.

Tumačenja ovakvih najava, zavisno od sportova su različita. U nekim sportovima takmičenja su podmakla, a u nekim je ostalo još puno da se igra. Odbojkašima Niša je recimo ostalo još puno takmičarskih utakmica.

U niškim rukometnim klubovima sa rezervom su primili  vesti da se uskoro kreće sa treninzima, jer hala “Čair” je pretvorena u privremenu Kovid bolnicu, a nekim igračima u maju ističu Ugovorne obaveze…

Svetislav Jovanović, šef Stručnog štaba Naise  još uvek ne zna ni kako bi okupio ekipu, imajući u vidu da je Simona Stojanovska u Severnoj Makedoniji, a Nađa Pejović i Slađana Perazić su u Crnoj Gori, a granice za putnički saobraćaj su još uvek zatvorene.

Naisa za sada ima zakucan termin za Fajnal For EHF Čelendž kupa, a to je 20.jun. Ukoliko bi se ubrzo krenulo sa treninzima, bilo bi dovoljno vremena da se igračice spreme za te utakmice, jer po mišljenju stručnjaka za kondicione pripreme, potrebno je minimum 8 nedelja za pripremu fudbalskih, rukometnih, odbojkaških ekipa…

Sportisti u ekipnim sportovima su prošli kompletne pripreme, tempirali formu, a onda su naglo prekinuli prvenstvo, tako da se sad nalaze u nezavidnoj situaciji, na novom početku.

Po mišljenju stručnjaka, ukoliko ne bude dovoljno vremena za pripreme, može samo doći do povređivanja sportista.

Upravo zbog toga, ali i zbog mnogih drugih okolnosti, u  Rukometnom klubu Železničar najverovatnije će podržati predlog rukovodstva ARKUS super lige da se ova prvenstvena sezona jednostavno-poništi.

U ženskom rukometu, za Naisu bi bilo prihvatljivo da se igra ukoliko se redukuje sistem takmičenja, jer ostala su još 3 prvenstvena kola, pa kompletan plej of, a u zgusnutom kalendaru svoje mesto morao bi da nađe i finalni turnir Kupa u kome Naisa u polufinalu igra sa ekipom Bora.

U pojedinačnim sportovima, i sportovima bez lopte situacija je malo lakša. Atletičari su praktično, individulano na neki način i mogli da treniraju.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu svetske atletske federacije, sva državna prvenstva u atletici trebalo bi da budu održana 8. i 9.avgusta i to je “zaštićeni” termin kada neće biti zakazivana  međunarodna takmičenja.

Sigurno je da neće biti rešenja koja će biti najpravednija, a razlikovaće se od države do države, od sporta do sporta. Još uvek je puno nepoznanica, a jedino je sigurno da će utakmice biti igrane bez prisustva publike.


Povezane vesti

Nikola Lazarević bronzani na Vojvođanskoj zlatnoj rukavici

Takmičar Boks kluba “Vitez” iz Niša i reprezentativac Srbije u olimpijskom boksu,   Nikola Lazarević, na međunarodnom turniru, Vojvođanska zlatna rukavica za

AKL: Zmajevi nadmudrili Kraljeve (VIDEO)

    Ostala su još dva kola do kraja zimskog dela sezone, a čini se nikad neizvesnija trka za plasman

Naisa dobija novu Upravu

Ženski rukometni klub „Naisa“ dobiće novu Upravu koju će predvoditi ljudi okupljeni oko „Elektroluks“ grupacije iz Niša koja je izrazila

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.