ping pong

Poligon spretnosti za male aleksinačke bicikliste (VIDEO)

Poligon spretnosti za male aleksinačke bicikliste (VIDEO)

Biciklistički dan za mališane jedan je od rekreativnih sadržaja kojim su Aleksinčani obeležili „Dečju nedelju“. Za devojčice i dečake aleksinačkih osnovnih škola, od petog do osmog razreda, na Sportskom terenu „Taš“ organizovano je takmičenje u savladavanju biciklističkih prepreka.

Poligon spretnosti kroz koji su takmičari prolazili na dva točka, bio je težak, ali zabavan. Njihov zadatak bio je da se, prateći strelice, bez greške i u što kraćem vremenu, provuku između gusto postavljenih čunjeva. Oni koji su se najbolje snašli zasluženo su primili pehare i medalje, dok su utešna nagrada za sve učesnike bile – ukusne čokoladice.

U konkurenciji devojčica najbolje rezultate imale su Martina Miletić iz Osnovne škole „Ljupče Nikolić, Nevena Filipović iz OŠ „Stojan Živković – Stole“ i Žaklina Stepanović, takođe đak OŠ „Stojan Živković – Stole“.

Među dečacima, najbolji rezultat ostvario je Aleksandar Mitić, učenik škole „Stojan Živković – Stole“, drugo mesto osvojio je Stefan Savić (OŠ „Stojan Živković – Stole“), dok je trećeplasirani Milan Stevanović (OŠ „Ljupče Nikolić“).

Na biciklističkom poligonu spretnosti bilo je ukupno trideset učesnika. Osim đaka iz škola „Stojan Živković – Stole“ i „Ljupče Nikolić“ takmičili su se i učenici iz OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Vožd Karađorđe“.

Biciklističko takmičenje kao i saobraćajnu edukaciju za mališane organizovali su Sportski savez Aleksinca, Savez za školski sport i Organizacija za turizam i sport, uz podršku Policijske uprave.

U aleksinačkom sportskom savezu nadaju se da će ova manifestacija koja je protekla u borbenosti, druženju, bodrenju i fer-pleju, već sledeće godine imati masovniji karatker.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.