Plivači “Svetog Nikole” izuzetno uspešni na državnom prvenstvu

Plivači “Svetog Nikole” izuzetno uspešni na državnom prvenstvu

Proteklog vikenda u Beogradu je održano državno prvenstvo Srbije u plivanju za kadete, juniore i apsolutno. U konkurenciji 474 takmičara iz 46 klubova učestovalo je i 11  plivača P.K. Sveti Nikola iz Niša i osvojilo ukupno 14 medalja (1 zlatna, 7 srebrnih i 6 bronzanih).

 

Tadija Ćirić  osvojio je prvo mesto u disciplini 200m delfin u kategoriji starijih juniora sa vremenom 2:09.88, a ovaj sjajan rezultat doveo ga je bronzane medalje u apsolutnoj kategoriji. Tadija je u disciplini 1500m slobodno osvojio drugo mesto u kategoriji starijih juniora, dok je u disciplini 100m delfin u istoj kategoriji osvojio bronzanu medalju sa vremenom 59.58.

 

Medalje su još osvojili i Uroš Stojić (dve srebrne i dve bronzane medalje u kategoriji kadeta), Mina Nikolić (3 srebrne medalje u kategoriji starijih juniorki), Uroš Canić (srebro u kategoriji starijih juniora), Dunja Milosavljević ( bronzana medalja u kategoriji starijih juniora) i Strahinja Stanković (bronzana medalja u apsolutnoj konkurenciji).

 

Iz P.K. Sveti Nikola nisu krili zadovoljstvo rezultatima posebno činjenicom da su u ekipnom plasmanu zauzeli visoko 9. mesto u konkurenciji 46 klubova:

Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima i osvojenim medaljama na najznačajnijem takmičenju u ovoj godini. Ćinjenica da smo na državnom prvenstu 2019. godine osvojili 23. mesto u ekipnom plasmanu, a da smo sada deveti govori o tome da naš klub ide u pravom smeru, a obzirom da su naši plivači izuzetno mladi, u budućnosti možemo očekivati još bolje rezultate


Povezane vesti

Svetski dan snega na Babinom zubu sa SSK „Stara planina“

Svetski dan snega, osim na gradskom skijalištu, deca iz Pirota provela su i na Staroj planini. Više od šezdesetoro  mališana

Stonoteniserke “Josipa Kolumba” rutinski sa Novim Sadom (VIDEO)

Stonoteniski klub „Josip Kolumbo“ iz Niša nastavio je tamo gde je stao protekle sezone. Prvenstvenu trku otpočeo je sa visokim

Karate klub “Vilin grad” širom otvara vrata za sve zainteresovane (VIDEO)

Niš jeste grad borilačkih sportova. Svoje mesto pronašao je i Karate klub „Vilin grad“koji dugi niz godina postiže odlične rezultate.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.