OKK Junior tokom leta okupljao najmlađe košarkaše u “Rovčetu” (VIDEO)

OKK Junior tokom leta okupljao najmlađe košarkaše u “Rovčetu” (VIDEO)

Omladinski košarkaški klub Junior je u periodu od 10. jula do 10. avgusta organizovao besplatnu školu košarke za decu rođenu 2007. godine i mlađu. Treninzi su vršeni svakodnevno na terenima Sportskog kompleksa „Rovče“ u Tvrđavi i privukli su veliki broj zainteresovane dece od kojih je mnogima to bio prvi kontakt sa košarkom.

Deca su u ovom periodu treninge održavala pod stručnim nadzorom trenera iz OKK Juniora, kluba sa tradicijom od 22 godine u kome se najveća pažnja posvećuje radu sa mlađim kategorijama. Junior je tokom trajanja besplatne škole deci obezbedio i rad sa stručnjacima koji imaju bogato međunarodno iskustvo. Gosti demonstratori na treninzima bili su Zoran Topić, nekadašnji trener mlađih reprezentativnih selekcija, vlasnik Eko basket kampa u Brzeću, kao i Dalibor Destanović, trener koji sa mlađim kategorijama tri godine uspešno radi u Rumuniji.

Akcija OKK Juniora može se oceniti uspešnom sa više aspekata. Prvo, animiran je veliki broj dece da kvalitetno provodi slobodno vreme. Drugo i možda važnije, vraćen je stari sjaj otvorenim terenima u rovovima niške Tvrđave, kultnom mestu u niškoj sportskoj istoriji. Na inicijativu OKK Juniora, koju su podržale niške gradske strukture, renovirani su tereni u rovovima niške Tvrđave, a besplatna škola košarke “Otvoreno rovče” na pravi način je i oživela ovaj prostor u samom srcu Niša.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.