Održana Specijalna olimpijada na terenima OŠ Dušan Radović – Svi su pobednici!!! (VIDEO)

Održana Specijalna olimpijada na terenima OŠ Dušan Radović – Svi su pobednici!!! (VIDEO)

Niš se još jednom pokazao kao dobar domaćin. Sportski klub “Naisus 2019.”, bio je domaćin državnog prvenstva u atletici u okviru Specijalne olimpijade Srbije.

 

Direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević bio je zadovoljan organizacijom državnog prvenstva u atletici. Prema njegovim rečima, organizacijom ovog I sličnih događaja, Specijalna olimpijada Srbije doprinosi razvoju I omasovljavanju sporta osoba sa intelektualnom ometenošću.

 

U okviru takmičenja osoba sa intelektualnom ometenošću takmiči se 12 klubova iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Jabuke, Čačka, Kruševca, Kragujevca, Niša, Pirota, Vranja i Leskovca. Na državnom prvenstvu u atletici bilo je dosta takmičara, ali ipak, nešto manje nego da nije trenutne epidemiološke situacije.

Ono što je posebno zanimljivo je da su na takmičanjima Specijalne olimpijade Srbije – svi pobednici.

 

U organizaciji Specijalne olimpijade Srbije organizuju se takmičenja u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici, badmintonu, plivanju, stonom tenisu, tenisu, skijanju,  kuglanju i boćanju. Kroz takmičenja u organizaciji Specijalne olimpijade Srbije promoviše se obrazovna i vaspitna funkcija sporta, fer plej i tolerancija, što je od izuzetnog značaja za osobe sa intelektualnom ometenošću.

 

 

 

 


 


Povezane vesti

Radnički remizirao sa Metalcem

Fudbaleri Radničkog odigrali su nerešeno sa Metalcem u okviru 20. kola Superlige, a meč u Gornjem Milanovcu završen je rezultatom

Drugi vezani poraz odbojkaša Niša (VIDEO)

Odbojkaši Niša sa 3-0, po setovima 25-22, 25-21 i 25-23 poraženi su od Vojvodine iz Novog Sada.   Aktuelni šampion

Naisa spremna za okršaj sa Bekamentom

Rukometašice Naise pripremaju se da napadnu Bekament svim oruđima i da se iz Aranđelovca vrate sa bodovima. U pripremnom periodu

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.