ping pong

Odlična sportska infrastruktura u Beloj Palanci kao uslov za sportske uspehe (VIDEO)

Odlična sportska infrastruktura u Beloj Palanci kao uslov za sportske uspehe (VIDEO)

Belopalanački sport je, u godini na izmaku, zabeležio, moglo bi se reći, očekivano dobre rezultate. Iz gotovo savršene sportske baze koja je retko odlika manjih sredina, i strategije omasovljavanja sporta koja se već godinama sprovodi, proizašli su i uspesi sportista i sportskih kolektiva.

Imajući u vidu broj ostvarenih treninga, utakmica i manifestacija, sportska 2018. je, za Belu Palanku, bila sjajna godina. Plivanje za Časni krst održano na popularnom belopalanačkom vrelu, Sportsko-ekološka manifestacija „Kros -trka bez točkova“ koja je okupila rekordnih 370 učesnika u 8 kategorija i manifestacija „Dan izazova“ koja je rekreativno pokrenula oko 13 posto od ukupnog stanovništva, samo su neki od događaja sa kojih je, iz Bele Palanke, poslata prelepa sportska slika u Srbiju i svet. Uz pomenuto, održana su i brojna edukativna predavanja kojima je promovisana fizička aktivnost, obeležen je Međunarodni dan fizičke aktivnosti kao i Međunarodni dan sporta, a sportskim sadržajima bila je ispunjena i Dečja nedelja. Sav taj trud rezulrirao je pokretanjem na fizičku aktivnost više od 450 svakodnevnih korisnika usluga Sportsko-rekreativnog centra Banjica, među kojima je najviše dece.

Osim po besplatnom i na taj način svima dostupnom sportu, Bela Palanka je već neko vreme prepoznazljiva po gotovo savršenoj sportskoj infrastrukturi. Da podsetimo, tu je moderna sportska hala koja je sportistima i rekreativcima na raspolaganju od 7 ujutru pa skoro do ponoći. U nastavku sportskog kompleksa pruža se gradski stadion „Rajko Mitić“ i poligoni za košarku.Teniski tereni, teren za odbojku na pesku i bazen na otvorenom, kao i pešačke i biciklističke staze i dečji mobilijari, skupa čine atraktivni Ekološko-rekreativni centar „Banjica“.Moglo bi se reći, značajan zalog za sportsku budućnost, ali i zdravlje stanovnika.

Košarka, rukomet, odbojka, mali fudbal, fudbal, karate, tenis, dizanje tegova, pa čak i gimnastička sekcija, čine dijapazon sporskog izbora u opštini Bela Palanka. Damama je na raspolaganju aerobik, a predviđena je i uskoro bi trebalo da bude realizovana rekreacija za starije Belopalančane. Pomenutim sportskim sadržajima će, u 2019. kako najavljuju u Sportsko rekreativnom centru „Banjica“ biti pridodat i mini golf teren.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.