Niški stonoteniseri sa invaliditetom beleže sjajne rezultate (VIDEO)

Niški stonoteniseri sa invaliditetom beleže sjajne rezultate (VIDEO)

Naši stonoteniseri sa invaliditetom su, više nego uspešno, priveli kraju prvu etapu takmičarske sezone. Na međunarodnom turniru u Varni, održanom od 31. maja do 2. juna, reprezentacija Srbije, u kojoj su nastupila i četvorica stonotenisera iz Niša, osvojila je, što pojedinačno što u ekipnoj konkurenciji, čak 8 medalja – 3 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane.

Bojan Jovanović je osvojio srebro u singlu, u klasi T10, dok je u ekipnom nastupu sa Dariom Stošićem, osvojeno zlato.

Sa fenomenalnim utiscima i dragocenim iskustvom iz Varne se vratio i Milan Antić koji je, u klasi T6, u paru sa Draganom Baćanovićem iz Šapca, osvojio bronzanu medalju.

Osim Bojana Jovanovića i Milana Antića, protiv takmičara iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Australije, u reprezentativnom dresu Srbije, borili su se Nikola Jovanović i Dario Stošić iz Stonoteniskog kluba OSI Nais, a važan deo tima bio je i Vladan Živković koji je u Bugarskoj debitovao u ulozi trenera srpske reprezentacije.

Niški stonoteniseri vratili su se iz Bugarske ponosni, puni samopouzdanja i puni elana za nove podvige. Oni pred važna takmičenja imaju svakodnevne naporne treninge, ali kako su nam otkrili, rad i sportska disciplina nisu jedine karike uspeha.

U isto vreme, deo ekipe koji nije išao u Varnu, na bodovnom turniru u Smederevu osvojio je tri bronzane medalje, a njih su za STK OSI Naisizborili Bojan Stamenković, Milorad Jovanović i Miloš Tasić. Prethodno su, na ekipnom državnom prvenstvu u Beogradu, Bojan Jovanović, Miloš Tasić i Dario Stošić takođe osvojili treće mesto. Sledi zaslužena kratka pauza, a odmah zatim pripreme za popularni Trofej Nais i turnir u Crnoj Gori.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.