ping pong

Niška košarkašica osvojila titulu u Estoniji (VIDEO)

Niška košarkašica osvojila titulu u Estoniji (VIDEO)

Ne stižu u Niš prečesto lepe vesti iz košarkaškog sveta, ali nije i da ih nema u poslednje vreme. Dok na klupskom planu Niša ne cvetaju ruže, košarkaši i košarkašice iz ovog grada postižu uspehe daleko od kuće. Od pre desetak dana Niš ima još jednu trofejnu košarkašicu. Anđela Radović se vratila kući sa titulom prvaka Estonije gde je branila boje Talina.

Anđela je sezonu započela u ekipi Loznice koja je naše prvenstvo završila na šestom mestu. Odigrala je izuzetno dobro sa prosečnim učinkom od preko 13 poena i osam asistencija po meču. To nije prošlo nezapaženo u košarkaškom svetu. Stigao je poziv iz Estonije i mlada košarkašica je pomogla timu Talina da dođe do trofeja.

Pored titule nacionalnog prvaka Anđela je sa ekipom Talina učestvovala i na “fajnal-foru” prestižne Baltičke lige.

Estonija nije prvi inostrani angažman mladoj košarkašici. Branila je I   boje timova iz Češke i Rumunije odakle nosi zanimljiva iskustva.

U domaćoj ligi je pored Loznice tri sezone provela u Vršcu i jednu u Jagodini. Karijeru je započela u najpoznatijem niškom ženskom košarkaškom brendu, Studentu, a za svoj košarkaški razvoj ističe jedno poznato ime iz sveta muške košarke.

Pred Anđelom je kratak odmor, a odmah zatim i početak priprema za narednu sezonu u kojoj će najverovatnije ponovo braniti boje nekog inostranog tima. Ova mlada košarkašica iz Niša je još jedan primer da u ovom gradu ima talenata i u igri pod obručima, a nadamo se da će se u nekom narednom periodu steći uslovi da ovakvi košarkaški biseri osvajaju trofeje i u mestu u kome su zavoleli košarku.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.