Nemanja Tadić uz lični rekord do 5. mesta u Evropi

Nemanja Tadić uz lični rekord do 5. mesta u Evropi

 

Na upravo završenom Evropsko prvenstvo u paraatletici, održanom u Poljskoj u gradu Bidgošću, Niš je predstavljao Nemanja Tadić, takmičivši se u skoku u vis.

 

On je sjajnim nastupom uspeo da popravi svoj najbolji rezultat za 5cm i sa preskočenih 155cm osvoji 5. mesto u Evropi.

 

Nemanja i njegov trener Vladimir Živković bili su prezadovoljni nakon takmičenja.

 

-S obzirom da smo se spremali u najskromnijim uslovima imamo razlog da budemo zadovoljni i plasmanom i rezultatom. Nastavljamo dalje i još upornijie i sigurni smo da možemo još bolje.– izjavio je Nemanja Tadić.

 

 

Njemu na ruku nije išlo što su na ovom takmičenju u skoku u vis čak četiri kategorije invaliditeta bile spojene u jednu takmičarsku grupu, tako da se u određivanju plasmana nije bodovala samo preskočena visini već i koeficijen stepena invaliditeta.

 

-Sa Nemanjom sam počeo da radim pre nekupih 6 meseci. Posle razgovora sa selektorom paraatletske reprezentacije Srbije Jovanom Đukićem dogovorili smo se da ja od sada preuzmem da treniram Nemanju. On je dugo vukao povredu zbog naprsnuća potkolenice i prvo smo morali da rehabilitujemo nogu, pa smo tek onda krenuli da radimo specifične vežbe za skok u vis. Zadovoljan sam rezultatom koji je Nemanja ostvario (1,55m), jer smo za 5cm popravili lični rekors, iako smo sve vreme trenirali na parketu, sa samo jednim treningom na atletskoj stazi. Opravdali smo očekivanja Paraolimpijskog komiteta Srbije i sada smo zacrtali novi cilj, a to je da ispunimo normu za Svetsko prvenstvo naredne godine.– izjavio je Vladimir Živković, trener Nemanje Tadića.


Povezane vesti

Mlade fudbalerke Radničkog sjajne u derbiju sa Napretkom (VIDEO)

  U 28. kolu razvojne lige za devojčice, fudbalerke Radničkog iz Niša trasirale su sebi put ka tituli prvaka  jugoistočne

Naisa u petak protiv Juniora za početak naporne serije utakmica (VIDEO)

Rukometašice Naise spremaju se da nastave pobednički niz u tekućem šampionatu. U halu „Čair“ stiže ekipa Juniora iz Beograda koja

Prvi Roler kup u Niškoj Banji – takmičarska fešta povodom kraja sezone (VIDEO)

Neočekivano toplo oktobarsko sunce, jesenje boje drvoreda i šetači po popločanim parkovskim stazama bili su savršena scenografija za nedeljnu roler

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.