ping pong

Nema uslova za ozbiljnije bavljenje atletikom (VIDEO)

Nema uslova za ozbiljnije bavljenje atletikom (VIDEO)

Nakon revijalnog skoka motkom u centru Niša, sportski entuzijasti nastoje da atletiku promovišu na svaki mogući način. U Dimitrovgradu se već tradicionalno organizuje “ Jump kamp“ koji okuplja takmičare u atletskim skokovima – u skoku u dalj, troskoku, skoku u vis i skoku motkom. Promoter najbolji mogući, bivši evropski seniorski prvak i još uvek aktuelni svetski juniorski rekorder u skoku u vis Dragutin Topić. Popularni „Top“ smatra da uslova za atletiku ima, ali da fali ulaganje u stručni kadar.

Na mitingu u Dimitrovgradu nastupile su  mlade atletske nade iz niških klubova „Niški maraton“, „Radnički“ i „Železničar“, kao i Nišlija Stevan Antanasijević u skoku motkom, koji se takmiči za novosadsku Vojvodinu. U Nišu na žalost ne postoje adekvatni uslovi za ovu atletsku disciplinu.

U Nišu ima  stručnog kadra za rad u atletici, ali je za jedan veliki grad, neophodan i atletski centar.

A mlade atletske nade su tu i ima ih u svim niškim atletskim klubovima… za veće domete, pogotovo u seniorskoj konkurenciji neophodno je da postoje i elementarni uslovi za rad – atletski stadion i „tunel“ za rad u zimskim mesecima.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.