Napredak spremno dočekuje istorijsku sezonu (VIDEO)

Napredak spremno dočekuje istorijsku sezonu (VIDEO)

Još malo vremena je ostalo do istorijskog trenutka za košarkaški Aleksinac, početak oktobra doneće i premijerno učestvovanje Košarkaškog kluba Napredak u najelitnijem rangu takmičenja, Košarkaškoj ligi Srbije. Prošla sezona iz snova je arhivirana u glavama igrača, trenera i ljudi iz kluba, nakon kratkog vremena odmora i slavlja preko leta, usledilo je sklapanje tima i pripreme za predstojeće izazove. Po onome do sada urađenom u prelaznom roku i pripremnim utakmicama može se naslutiti da Aleksinčani nastavljaju put u pravom smeru, ka novim podvizima.

Jedna od najbitnijih, ali i najtežih stvari u današnjoj košarci je zadržavanje okosnice tima više sezona. Napredak je uspeo u tome, zadržan je “kostur” ekipe iz predhodne sezone i uz par zvučnih pojačanja napravljen je respektabilan prvoligaški sastav.

Igrački kadar čini mešavina iskusnih i mladih igrača od kojih većina ima iskustvo igranja u elitnom rangu, a izuzetno su nestrpljivi da pokažu svoj kvalitet svojim, kao i navijačima širom Srbije.

Košarkaška liga Srbije počinje 5. oktobra, a Napredak u prvom kolu dočekuje jednu od ekipa sa najbogatijom istorijom u srpskoj košarci, popularne “klonfere”, odnosno košarkaše OKK Beograda. Renovirana dvorana u Aleksincu će verovatno biti premala da primi sve zainteresovane za taj istorijski meč, a publika će i u novoj sezoni biti jedna od prednosti Napretka u pohodu ka novim pobedama.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.