Napredak i zvanično u najvišem rangu takmičenja (VIDEO)

Napredak i zvanično u najvišem rangu takmičenja (VIDEO)

Od naredne sezone jugoistočni region Srbije će ponovo imati predstavnika u Košarkaškoj ligi Srbije, elitnom domaćem takmičenju, ali to neće biti timovi iz Niša ili Leskovca, koji su u prošlosti  stizali do tog nivoa. Najlepše stranice košarkaške istorije svog grada pre svega, ali i šire, piše Napredak iz Aleksinca, koji je pobedom u 24. kolu nad ekipom Plane 83:59, dva kola pre kraja takmičenja obezbedio plasman u viši rang.

Napredak je pre početka sezone bio u krugu ekipa koje su viđene kao „favoriti iz drugog plana“, a nakon starta u prvenstvu od tri pobede i tri poraza veći deo košarkaške javnosti ih je otpisao iz borbe za najviši plasman. Tim Nebojše Raičevića je nakon toga ostvario impozantnu seriju od 13 uzastopnih pobeda i stigao je do cilja koji ni najveći optimisti nisu smeli glasno da pominju tokom prvenstva.

Druga muška liga Srbije je verovatno najzanimljivije košarkaško takmičenje u našoj zemlji, istovremeno i jedno od najtežih jer je linija između opstanka u ligi i borbe za visok plasman izuzetno tanka. Sve ekipe su izjednačene i vrlo kvalitetne. Ove sezone u tom rangu igraju ekipe iz Niša, Kragujevca, Zrenjanina, Leskovca, Kraljeva… sredina sa bogatom košarkaškom tradicijom, ali i sa mnogo većim brojem stanovnika, univerzitetskim centrima. Aleksinac je u takvoj konkurenciji izašao kao pobednik i vernoj publici je omogućio da naredne sezone gleda prvoligašku košarku.

U prethodnoj deceniji klubovi koji su iz Druge ulazili u Prvu ligu su odmah u prvim sezonama pokazali izuzetan kvalitet i visoko se pozicionirali kao košarkaški centri. Ove godine je najbolji primer za to Novi Pazar, ali tu su i Dinamik, Dunav, Sloboda kao i mnogi pre njih. Leto pred nama je vreme u kome će ljudi iz Napretka imati još više posla nego ranije kako bi se priključili pomenutim klubovima i nastavili da žive svoj „košarkaški san“.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.