Naisa protiv austrijskog Graca u 1/8 finala Čelendž kupa

Naisa protiv austrijskog Graca u 1/8 finala Čelendž kupa

Rukometašice Naise dobro su prošle na žrebanju za 1/8 finala Čelendž kupa. Protivnik  će biti ekipa HIB handbal iz Graca. U Naisi su zadovoljni žrebom.

-Jesam srećan što smo u startu u grupi povlašćenih timova. Rezultati iz prethodnih godina doprineli su da takmičenje krećemo tek od ove faze. Ekipa iz Graca je već preskočla jednu prepreku- grčku Veriju. Već imamo prve informacije iz Austrije i znamo o kakvom se timu radi. Mislim da možemo dalje-u najkraćem raportira Svetislav Beli Jovanović, šef Stručnog štaba Naise.

Ekipa HIB-a takmiči se u austrijskom šampionatu, a na njihovom sajtu kao prioritet naveden je rad sa mlađim kategorijama. I sam prvi tim je izuzetno mlad i ima puno devojaka poreklom sa prostora bivše Jugoslavije.

-Prema informacijama kojima u ovom trenutku raspolažem austrijanke imaju mladu ekipu, sa nekoliko internacionalki, od kojih je jedna sa mladom reprezentacijom Mađarske osvojila Evropsko prvenstvo. Nisu za potcenjivanje. Imamo dovoljno vremena za pripremu, a ono što me posebno raduje što nećemo morati daleko da putujemo-zaključuje Beli Jovanović.

Prva utakmica trebalo bi da bude odigrana početkom februara u Gracu, a naredna nedelju dana kasnije u Nišu. Do tada, prema najavama iz kluba, Naisa bi trebalo da dobije i dva igračka pojačanja.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.