ping pong

„Nais“ nastavlja Prvu ligu Srbije u košarci u kolicima

„Nais“ nastavlja Prvu ligu Srbije u košarci u kolicima

Prva liga Srbije u košaci u kolicima (PLS) kojom rukovodi Savez košarkaša u kolicima Srbije (SKKS) se nastavlja. U nedelju 14.06.2020. godine u Aranđelovcu, KKK „Nais” će, kao formalni domaćin, igrati dva meča, sa KKK „Despot” i KKK „Singidunum”, oba tima iz prestonice. Mečevi se igraju u Aranđelovcu zahvaljujući igraču KKK „Nais”, Vladanu Milinkoviću, inače žitelju tog grada, koji je obezbedio pokroviteljstvo Opštine Aranđelovac i Sporskog saveza Aranđelovca.

„Veoma sam srećan što će moj Aranđelovac prvi put u istoriji biti domaćin utakmica u košarci u kolicima. Moj „Nais” će, svakako zbog mene, imati najviše navijača. Zahvaljujem se Opštini Aranđelovac i Sportskom savezu Aranđelovca što su učinili sve da pomognu organizaciju ove utakmice, jer je dvorana ustupljena i pokriveni su svi troškovi utakmice i puta ekipa.” – rekao je Vladan Milinković, igrač KKK „Nais”.

Pauza je dugo trajala i svi članovi KKK „Nais”, ali i učesnici PLS-a, jedva je čekali da „zarolaju” kolica. Ističu da je sada najvažnije da su svi zdravi, a da je rezultat u drugom planu.

„Pauza je bila duga, trenirali smo individualno, održali smo formu, ali smo bili željni lopte, koša i kolektiva. Svi mi u KKK „Nais” jedva čekamo da se nastavi takmičenje. Svi smo zdravi, to je najvitnije, a rezultati su sada nevažni. Promovišemo košarku u kolicima i pobedu nad invaliditetom.” – rekao je član uprave i igrač KKK „Nais”, Miodrag Mile Krstić.

Iz KKK „Nais” kažu da su srećni što su se vratili treninzima i takmičenju, ali uz velike poteškoće.

„Sve sportske sale pri SC „Čair” su pod vojnom upravom, jer su ti prostori u pripravnosti da budu kovid bolnice. S druge strane, školske sale su dezinfikovane i očekuju učenike za završne ispite, pa tek od kraja juna možemo u te prostore. Prinuđeni smo da treniramo na jedinoj podlozi na otvorenom koja se nalazi u Nišu, a ne šteti gumama – to je teren „Stefan Jović” na Trošarini. Trenirali smo jednom u Beloj Palanci, a renta dvorane i put koštaju. Kolica su kod igrača, komplikacija im je da ih donose za svaki trening, ali je sada tako. Svejedno – srećni smo, jer treniramo i takmičimo se.” – rekao je predsednik KKK „Nais”, Marko Aleksandrović.

Treba napomenuti da se utakmice igraju u SRC „Šumadija” u Aranđelovcu, da je ulaz besplatan, a sakupljaće se dobrovoljni prilog za terapiju obolelog Aranđelovčanina Đorđa Gavrilovića.


Povezane vesti

Konstantin časno do samog kraja – nastradao Spartak (VIDEO)

Iako odavno otpisani, suočeni sa skraćenim rosterom (Rendal se vratio u SAD, Luka Živković – povređen) u Konstantinu su rešeni

„Balkan best fajters“  vraća se u Niš (VIDEO)

  Jedan od najvećih međunarodnih kik-boks turnira u regionu, prošle godine, zbog epidemiološke situacije, morao je da bude izmešten iz

Zlato za nišku gimnastičarku na Državnom školskom prvenstvu (VIDEO)

U Pirotu je u utorak 27. i sredu 28. marta održano Državno školsko prvenstvo u gimnastici. Na ovoj manifestaciji učestvovali

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.