Na pomolu rešenje za niške košarkaše u kolicima

Na pomolu rešenje za niške košarkaše u kolicima

Posle višednevnih medijskih apela i iznošenja problema u kojima se našao Klub košarke u kolicima Nais, danas je ipak došlo do pozitivnih pomaka u rešavanju istih.

 

Posle sastanka predstavnika kluba sa rukovodstvom grada na čelu sa gradonačelnicom Dragnom Sotirovski, pronađenja su hitna privremena rešenja i zadati pravci ka dugoročnom rešavanju problema sa prostorom za trening niških košarkaša u kolicima.

 

Saopštenje KKK Nais prenosimo u celosti:

 

“Nakon velikog pritiska od strane javnosti i apela koji su stizali od zabrinutih građana Niša ali i sa mnogih drugih strana, u Gradskoj kući u Nišu, održan je sastanak rukovodstva i igrača KKK Nais i predstavnika Grada na čelu sa Gradonačelnicom Draganom Sotirovski.

 

Postignut je dogovor da Grad Niš, po hitnom postupku, obezbedi neophodne uslove za održavanje utakmica i treninga u Nišu. U skladu sa tim, odlučeno je da se niški košarkaši u kolicima privremeno presele u sportsku salu OŠ Ivo Andrić, a da povratak u halu Čair usledi nakon adaptacije hale i rešavanja arhitektonskih barijera.

 

Klub će na nedeljnom nivou dobiti tri termina za obavljanje trenežnog procesa, kao i mogućnost korišćenja depoa za čuvanje kolica i ostale sportske opreme.

 

Zahvaljujemo se svim ljudima koji su nas podržali u ovim, za naš klub, najtežim trenucima. Nadamo se da je ovo poslednji put da se javnosti obraćamo na ovaj način.

 

Nastavićemo da radimo ono što najbolje znamo – da naporno treniramo i predstavljamo grad Niš u najboljem svetlu.”


Povezane vesti

Pirot se provukao u Nišu (VIDEO)

U utakmici 20. kola Druge muške lige Srbije odigran je jedan od derbija košarkaškog regiona “Istočna Srbija”, Konstantin je u

“Zlatna rukavica” održana u niškom “Čairu” pripala Babiću

Vladan Babić osvojio 61. “Zlatnu rukavicu” koja je održana u niškom “Čairu” Spuštena je zavesa na 61. međunarodni bokserski turnir

AKL: “B” divizija ušla u samu završnicu. “Neposlušni” Jovančić (ni)je zbunio lidera (VIDEO)

Odigrano je pretposlednje, deseto kolo “B” divizije Amaterske košarkaške lige Niša. Niš Reunion je nastavio niz pobeda, poslednja “žrtva” bili

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.