Na pomolu rešenje za niške košarkaše u kolicima

Na pomolu rešenje za niške košarkaše u kolicima

Posle višednevnih medijskih apela i iznošenja problema u kojima se našao Klub košarke u kolicima Nais, danas je ipak došlo do pozitivnih pomaka u rešavanju istih.

 

Posle sastanka predstavnika kluba sa rukovodstvom grada na čelu sa gradonačelnicom Dragnom Sotirovski, pronađenja su hitna privremena rešenja i zadati pravci ka dugoročnom rešavanju problema sa prostorom za trening niških košarkaša u kolicima.

 

Saopštenje KKK Nais prenosimo u celosti:

 

“Nakon velikog pritiska od strane javnosti i apela koji su stizali od zabrinutih građana Niša ali i sa mnogih drugih strana, u Gradskoj kući u Nišu, održan je sastanak rukovodstva i igrača KKK Nais i predstavnika Grada na čelu sa Gradonačelnicom Draganom Sotirovski.

 

Postignut je dogovor da Grad Niš, po hitnom postupku, obezbedi neophodne uslove za održavanje utakmica i treninga u Nišu. U skladu sa tim, odlučeno je da se niški košarkaši u kolicima privremeno presele u sportsku salu OŠ Ivo Andrić, a da povratak u halu Čair usledi nakon adaptacije hale i rešavanja arhitektonskih barijera.

 

Klub će na nedeljnom nivou dobiti tri termina za obavljanje trenežnog procesa, kao i mogućnost korišćenja depoa za čuvanje kolica i ostale sportske opreme.

 

Zahvaljujemo se svim ljudima koji su nas podržali u ovim, za naš klub, najtežim trenucima. Nadamo se da je ovo poslednji put da se javnosti obraćamo na ovaj način.

 

Nastavićemo da radimo ono što najbolje znamo – da naporno treniramo i predstavljamo grad Niš u najboljem svetlu.”


Povezane vesti

Kup Radivoja Koraća i zvanično u Nišu

  Grad Niš i Košarkaški savez Srbije potpisali su ugovor o organizaciji završnice Kupa Radivoja Koraća. Kup se posle godinu

Atletski klub Železničar oformio i grupu sa osobama sa invaliditetom (VIDEO)

Atletski klub “Železničar” iz Niše već nekoliko meseci, uz pomoć prijatelja iz Aikido kluba “Naisus” sprovodi zanimljivu akciju-organizuje specijalizovane treninge

Mladi šahisti Niša najbolji u Srbiji

Proteklog vikenda u Domu vojske u Beogradu održan je turnir pod nazivom “Nove nade šaha 2019” – Ekipni turnir gradova.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.